• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO 19011 – Indrumari pentru auditarea sistemelor de management al mediului

Standardul ISO 19011 (indrumari pentru auditarea sistemelor de management al mediului) a fost publicat in luna octombrie a anului 2002 ca raspuns la cererea publica privind necesitarea unor orientari legate de auditarea sistemelor de management combuinate.

Standardul ISO 19011 se constituie intr-un ghid complet pentru auditarea sistemelor de management al calitatii si/sau al sistemelor de management al mediului ISO 14001. Obiectivul este ca, in urma utilizarii standardului ISO 19011, organizatia sa poate economisi resurse financiare si de timp prin:

• Evitarea confuziilor cu privire la obiectivele programului de audit al mediului si/sau al calitatii
• Asigurarea faptului ca rapoartele de audit urmeaza cel mai bun format si contin cele mai relevante informatii
• Armonizarea intre obiectivele auditului invividual cu cele ale programului general de audit
• Evaluarea competentei membrilor echipei de audit, in functii de criterii corespunzatoare
• Reducerea duplicarii eforturilor in cazul drularii de audituri combinate (mediu/calitate)

Standardul ISO 19011 a fost elaborat astfel incat organizatiile sa deruleze in mod eficient audituri ISO prin folosirea indrumarilor continute de document. In cadrul unui singur standard exista patru resurse/criterii de decizie critice pentru planificarea, derularea si evaluarea unor audituri de mediu/calitate eficiente:

1. o explicare clara a principiilor auditarii sistemelor de management
2. sfaturi utile cu privire la competenta si modalitatile de evaluare a auditorilor
3. orientari cu privire la managementul programelor de audit
4. orientari cu privire la derularea auditurilor externe si interne

Consultanta ISO 19011 consta intr-un set de principii care ajuta la derularea unui audit eficient, avand in vedere ca se concentreaza pe procesele care stau la baza managementului auditului. Standardul poate fi utilizat la auditarea oricarui tip de sistem de management ISO.

12th April 2016 - ISO 19011 – Indrumari pentru auditarea sistemelor de management al mediului » standarde

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE