• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO 14001 – Mijloace de comunicare, documentatia si controlul documentelor

O scurta trecere in revista a principalelor diferente dintre ISO 14001 / 2004 si versiunea anterioara

ISO 14001 – Mijloace de comunicare
Noul standard ISO 14001 2004 doreste ca dvs. sa elaborati o metoda sa comunicati cu partile externe despre aspectele semnificative legate de mediu. Aceasta cerinta nu era prezenta in vechiul standard. Totusi, daca ati hotarat sa nu vorbiti cu persoanele din afara despre aspectele dvs. ambientale, puteti ignora aceasta cerinta.

ISO 14001 – Documentatia
Aceasta sectiune este aproape in intregime noua. Numai doua lucruri nu s-au schimbat: nevoia de a documenta principalele elemente (parti) ale SMM si modul in care interactioneaza, ca si nevoia de a identifica alte documente care sprijina SMM sau se leaga de SMM.

Noile cerinte includ nevoia de a documenta domeniul sistemului dvs. de management al mediului, ca si politicile, obiectivele si telurile dvs. Noul standard mai doreste si sa dezvoltati sau sa identificati toate documentele si evidentele necesare conformarii la standardul ISO 14001 2004. Aici intra documente si evidente despre procese care sunt inrudite cu aspectele semnificative de mediu din organizatia dvs.

ISO 14001 – Controlul documentelor
Desi continutul acestei sectiuni nu s-a schimbat prea mult, el a fost revizuit in intregime si i s-au adaugat unele cerinte noi. Dintre aceste cerinte noi, putem mentiona nevoia de a identifica schimbarile facute documentelor si nevoia de a controla documentele externe care influenteaza planificarea si functionarea sistemului dvs. de management al mediului.

ISO 14001 – Controlul operational
Aceasta sectiune nu a suferit schimbari majore. In timp ce vechiul standard va cere sa elaborati si sa mentinei procedurile, singurul lucru diferit in privinta noului standard este nevoia de a le si implementa.

30th April 2011 - ISO 14001 – Mijloace de comunicare, documentatia si controlul documentelor » standarde

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE