• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)

Termenul HACCP reprezinta un acronim al Hazard Analysis Critical Control Point, venind din limba engleza, putand fi tradus ca „Analiza riscurilor si controlul punctelor critice”.

HACCP inglobeaza un pachet de norme cu aplicabilitate in domeniul alimentar si farmaceutic, axandu-se pe identificarea unor categorii de riscuri specifice, pe determinarea punctelor de control al acestor riscuri concomitent cu definirea unor masuri preventive.

Sistemul HACCP a fost dezvoltat sub forma unui sistem de securitate microbiologica in cadrul primelor programe spatiale, pornind de la obiectivul necesitatii evitarii intoxicarii alimentare a astronautilor aflati la distante de zeci de mii de kilometri fata de pamant.

In cadrul acelei perioade majoritatea sistemelor de control se bazau doar pe verificarea produsului final, astfel pentru ridicarea gradului de siguranta se presupunea alocarea unui efort urias constand in controlarea tuturor produselor finite.

HACCP a aparut, asadar, din necesitatea elaborarii unui sistem preventiv.

Conceptul original al HACCP a fost dezvoltat de societatea Pillsbury si de laboratoarele armatei americane.

In ultimii ani aplicarea HACCP a cunoscut o dezvoltare exploziva in cadrul industriei alimentare, in cadrul sectoarelor de productie de carne, produse marine, fabricarea lactatelor etc.

3rd March 2012 - HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) » standarde

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE