• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare ISO 14066

ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) a publicat recent un nou standard, ISO 14066 cu privire la echipamentele de validare si verificare a gazelor cu efect de sera.

Dr. Chan Kook Weng, presedintele subcomitetului ISO SC 7 – care a dezvoltat standardul – a explicat: “Declaratiile facute pe marginea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera pot avea implicatii politice si financiare, pe langa cele ambientale si tehnice. ISO 14066 este un standard insotitor standardului ISO 14065 in asigurarea integritatii si coerentei rapoartelor si proiectelor de reducere a emisiilor din orice sector industrial si din orice tara. Este, de asemenea, un standard de tipul ‘Cine pazeste paznicul’ pentru a creste increderea in declaratiile privind emisiile de gaze cu efect de sera. ”

ISO 14066:2011, Gazele cu efect de sera – Cerinte privind competenta echipelor de validare si echipelor de verificare a gazelor cu efect de sera, a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO/TC 207, Environmental management – Managementul mediului, subcomitetul SC 7, Greenhouse gas management and related activities- Managementul gazelor cu efect de sera si activitati inrudite. Standardul costa 112 franci elvetieni si este disponibil la institutele nationale membre ISO si de la Secretariatul central ISO prin intermediul ISO Store.

Nota pentru redactori: Folositi frecvent in mod intersanjabil, termenii “a valida” si “a verifica” reprezinta doua procese separate si distincte. Validarea intervine la inceputul unui proiect, prezentand un cadru de lucru pentru reducerea emisiilor. Verificarea evalueaza modul in care o organizatie sau un proiect si-a efectuat inventarul gazelor cu efect de sera si si-a raportat rezultatele conform unui protocol stabilit, demonstrand relevanta, caracterul complet, coerenta, transparenta si acuratetea declaratiilor facute despre emisii.

24th July 2011 - Certificare ISO 14066 » standarde

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE