Cerintele confirmarii sigurantei alimentare conf. ISO 22000
ISO isi prezinta cerintele in sectiunile 4 – 8 ale ISO 22000 2005. Urmatorul material prezinta sectiunea a 8-a a standardului pentru siguranta alimentara
8. Cerintele confirmarii sigurantei alimentare
8.1 Confirmati-va si imbunatatiti-va metodele de siguranta alimentara
• Planuiti modul in care puteti confirma ca metodele de siguranta alimentara functioneaza.
• Implementati planuri care sa confirme ca metodele de siguranta alimentara functioneaza.
8.2 Validati-va masurile de control a sigurantei alimentare
• Validati-va masurile de control inainte de a le implementa.
• Revalidati-va masurile de control ori de cate ori le schimbati.
8.3 Controlati-va metodele de monitorizare si masurare
• Dovediti ca metodele de monitorizare si masurare sunt corespunzatoare.
• Verificati-va metodele si echipamentul de masurare al organizatiei dvs.
• Validati-va software-ul de monitorizare si masurare.
8.4 Verificati-va sistemul de management al sigurantei alimentare (SMSA)
8.4.1 Efectuati audituri interne regulate.
8.4.2 Evaluati rezultatele verificarii intreprinse.
8.4.3 Analizati rezultatele acestei verificari.
8.5 Imbunatatiti-va sistemul de management al sigurantei alimentare (SMSA)
8.5.1 Imbunatatiti continuu sistemul de management al sigurantei alimentare al organizatiei dvs.
8.5.2 Aduceti continuu la zi sistemul de management al sigurantei alimentare al organizatiei dvs.