• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Tara Galilor este recunoscuta de ISO ca tara

Campania dusa de o candidata la conducerea partidului nationalist galez pentru ca Tara Galilor sa fie recunoscuta de ISO ca tara este rasplatita

Candidata la conducerea Partidului Tarii Galilor (Plaid Cymru) Leanne Wood a primit confirmarea oficiala ca Tara Galilor este recunoscuta ca tara de catre comunitatea internationala

In ultimul sau buletin informativ, Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) se refera in mod corect la Tara Galilor ca la o tara din cadrul Regatului Unit. Acest lucru este o consecinta a presiunii exercitate de dna Wood, membra in Parlamentul Galez, asupra influentului organism mondial, de a nu mai numi “principat” Tara Galilor.

In cadrul unei intalniri care a avut loc pe 20 ianuarie in oraselul Blaenau Ffestiniog, Leanne Wood le-a spus sustinatorilor sai ca a venit momentul ca Tara Galilor sa mearga inainte ca o natiune increzatoare.

Rectificarea facuta de ISO a venit dupa ce problema i-a fost semnalata dnei Wood prima data in 2010 de un alegator din Llantrisant, Dai Barnaby. Aceasta a condus initial la combaterea descrierii anacronice a Tarii Galilor in Consiliul General al Guvernului Galez, Leanne Wood expunand problema primului ministru, organizatiei ISO si Institutului Britanic de Standardizare (BSI), care este raspunzator pentru informatiile primite de ISO.

Termenul de principat se refera la un fief monarhic sau la un stat suveran al carui monarh este un print sau o printesa cu rol executiv in administrarea statului. De vreme ce printul Tarii Galilor nu are niciun rol in controlul administrativ al Tarii Galilor si nici nu a mai avut de secole, termenul de principat este unul arhaic din punct de vedere constitutional.

Pana de curand, buletinele informative ISO descriau Regatul Unit ca fiind alcatuit din doua tari – Anglia si Scotia, Irlanda de Nord fiind descrisa ca o provincie, iar Tara Galilor, ca un principat.
Leanne Wood si-a declarat multumirea in urma rezolvarii acestei probleme: “Este discutabil daca Tara Galilor a fost vreodata principat, de vreme ce teritoriul care a existat intre 1216 si 1542 era semnificativ diferit fata de granitele Tarii Galilor din perioada moderna.”

“Tara Galilor este o tara si asa a fost de multe secole. Avem propria noastra limba si o cultura unica, ca si un corp legislativ in functiune. Referintele la Tara Galilor ca fiind un principat ar trebui sa ramana, in mod clar, de domeniul trecutului.”

“Chiar daca buletinul informativ ISO poate ca este o publicatie confidentiala, el are o mare influenta asupra comunitatii internationale si este un punct de referinta pentru multi factori de decizie importanti. Pe langa ca era gresita, informatia din buletinul informativ ISO a perpetuat, probabil, notiunea ca Tara Galilor e oarecum inferioara.”

“As vrea sa ii aduc un omagiu dlui Barnaby pentru ca mi-a semnalat aceasta problema de la inceput si ca a participat activ la campania prin care Tara Galilor a fost recunoscuta pe drept cuvant ca tara,” a mai adaugat Leanne Wood. (sursa: www.welshicons.org.uk)

1st February 2012 - Tara Galilor este recunoscuta de ISO ca tara » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE