• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Un Spital nu a reusit sa obtina certificarea ISO 9001

Hazaribag, India. 22 iulie 2012. O echipa de auditori ISO din Delhi a efectuat de curand un audit pe teren la spitalul Hazaribag Sadar. Scopul auditului a fost de a certifica spitalul conform standardului international al calitatii, ISO 9001 :2008, potrivit declaratiilor facute de auditorul principal, dr. Pradeep Sahay.

Dupa ce si-a incheiat investigatiile, echipa de audit a avut o intalnire cu dr. Binay Kumar, chirurg civil, caruia i-a adus la cunostinta imposibilitatea de a emite o certificare ISO 9001 pentru spital, deoarece acestuia ii lipsesc un numar de dotari esentiale. Dr Sahay a notat in raportul sau referitor la situatia actuala a spitalului ca, desi acesta detine instalatii care folosesc tehnologia ultrasunetelor, ele nu sunt niciodata utilizate, ceea ce a dus la retragerea permisului de utilizare a instalatiilor. De asemenea, spitalul nu a reusit sa obtina un certificat NOC (“No objection certificate”) de la Consiliul de Stat pentru Controlul Poluarii, care este obligatoriu pentru a fi in conformitate cu standardul ISO 9001:2008.

Mai mult, echipa a mai descoperit ca, desi in blocul operator si in departamentul ambulator au fost instalate aparate de aer conditionat, ele nu functioneaza nicaieri, cu exceptia cabinetului chirurgului civil. In plus, un aparat costisitor instalat in spital s-a defectat la numai 33 de zile de la instalarea sa.

Dr. Sahay i-a comunicat chirurgului ca, daca toate aceste nereguli nu vor fi rectificate, este imposibil ca echipa sa de auditori sa ii acorde spitalului vreo certificare ISO.

La randul sau, dr. Binay Kumar a spus ca toate obiectiile ridicate de auditori vor fi rezolvate cat de curand posibil, pentru ca spitalul sa se poata certifica ISO pentru managementul calitatii. Dupa ce a primit raportul de audit, Kumar a depus fondurile necesare la Consiliul de Control al Poluarii pentru ca acesta sa emita un certificat NOC pentru spital. De asemenea, el a recunoscut ca, din cauza lipsei de personal medical, instalatiile cu ultrasunete nu au putut fi folosite, insa si-a luat angajamentul ca acest lucru sa devina posibil luna viitoare, cand vor fi angajati mai multi medici in acest scop.

In ceea ce priveste functionarea aparatelor de aer conditionat, Kumar a asigurat echipa ca ele vor fi reparate in toate departamentele, inclusiv in blocul operator, in sala de nasteri etc. Spitalul va incerca sa obtina certificarea ISO 9001 dupa ce va rezolva toate aceste probleme cu care se confrunta momentan. (dupa o stire Indiatimes)

2nd August 2012 - Un Spital nu a reusit sa obtina certificarea ISO 9001 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE