• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Seminar despre managementul mediului si ISO 14001

Expertii din Senegal participa la un seminar despre managementul mediului si standardul ISO 14001

Dakar, Senegal. 17 iulie 2012. “Sisteme de management al mediului – Un seminar national avand ca tema standardul international ISO 14001” a inceput luni in capitala Senegalului, Dakar, in scopul sensibilizarii partilor interesate de protectia mediului la problemele implementarii sistemelor de management al mediului (SMM). Aproximativ 50 de experti participa la acest seminar organizat sub egida Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) si a Asociatiei Senegaleze de Standardizare (ASN). Intrunirea se desfasoara pe parcursul a mai multor zile.

Dupa incheierea acestui seminar de formare, participantii ar trebui sa fie capabili sa implementeze un sistem de management al mediului in conformitate cu standardul ISO 14001:2004 in cadrul organizatiilor din care provin, dupa cum au precizat organizatorii.

Ing. Michel Mooser, organizatorul acestui seminar, a tinut sa aminteasca faptul ca exista manifestari vizibile ale diferitelor tipuri de impact asupra mediului pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei lor pe planeta, insa si ca acestea au ramas locale si controlabile.

Revolutia industriala, de exemplu, s-a aflat la originea emisiilor de gaze cu efect de sera, insa acestea nu au cunoscut niciodata o asemenea amploare ca in ziua de azi, ceea ce a contribuit la alimentarea preocuparilor ecologistilor contemporani.

Mooser a spus ca diferitele state ale lumii dezbat tot mai frecvent solutii pentru aceste probleme, in special in cadrul conferintelor internationale dedicate protectiei mediului, un rol important jucandu-l si declararea politicilor de protectie a mediului elaborate de conducatorii unor importante corporatii.

Cu toate acestea, deoarece s-au confruntat cu ineficacitatea strategiilor puse la punct in trecut, ecologistii au fost nevoiti sa recurga la standarde a caror elaborare se justifica prin necesitatea imbunatatirii imperfectiunilor observate in aplicarea politicilor de protectie a mediului. Luand nastere in urma unui proces de negociere, standardele au nevoie de un consens mondial.

De aici deriva si crearea familiei de standarde ISO 14000, din care face parte standardul ISO 14001, tema acestui seminar, standard care nu are un caracter de reglementare, ci se inscrie mai degraba intr-un demers voluntar si proactiv, vizand imbunatatirea imperfectiunilor remarcate in ceea ce priveste politicile ecologice, a concluzionat Michel Mooser. (www.afriquejet.com)

23rd July 2012 - Seminar despre managementul mediului si ISO 14001 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE