• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Rezolutia ISO privind certificarea ISO 26000

Rezolutia IAF 2010 – 10 – (ordinea de zi nr. 7) IAF / ISO – Comunicatul comun cu privire la certificarea ISO 26000

IAF a adoptat o rezolutie in noiembrie 2010, cu ocazia adunarii generale din Shanghai, China, precizand:

Adunarea Generala, care actioneaza la recomandarea Comitetului Tehnic, a decis ca nu va exista nici o certificare acreditata pentru ISO 26000 (data publicarii 1Noiembrie 2010).

ISO 26000 stipuleaza in mod explicit ca nu este destinat sau adecvat pentru certificare, alaturi de faptul ca orice certificare ar reprezenta o utilizare abuziva a standardului.

Prin urmare, organismele de certificare sunt indemnate cu insistenta sa nu promoveze sau sau sa furnizeze certificari ISO 26000.

Organismele de acreditare si organismele de certificare sunt rugate sa raporteze orice abuz sau certificare ilegala la secretariatul central ISO.

ISO elaboreaza standarde dar nu efectueaza auditul si certificarea propriilor standarde si nici acreditarea organismelor de certificare, acestea operand independent de ISO.

ISO nu controleaza activitatile organismelor de acreditare sau certificare ISO si logo-ul institutiei nu apare pe certificatele de conformitate cu standardele ISO.

Cu toate acestea, ISO elaboreaza standarde pentru a incuraja bunele practici la nivel mondial in domeniul acreditarii si certificarii. In acest context ISO colaboreaza cu o serie de organizatii, in special IAF.

Membrii organismul national de acreditare efectueaza supravegherea organismelor de certificare acreditate pentru a se asigura acestea sunt conforme cu standardele internationale in momentul emiterii de certificate.
Codul de conduita al membrilor IAF stipuleaza: “IAF, prin intermediul membrilor sai, are responsabilitatea pentru integritatea certificarilor acreditate si pentru activitatile de inspectie.

Ca atare, noi (IAF si membrii sai) ne angajam sa mentinem increderea si respectul clientilor nostri si a publicului larg prin intermediul integritatii, onestitatii si eticii in afaceri, trasaturi de necontestat. Membrii IAF au responsabilitatea sa sustina aceaste trasaturi si sa le integreze in etica corporativa. ” (www.iso.org)

5th December 2010 - Rezolutia ISO privind certificarea ISO 26000 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE