• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Primaria capitalei Kenyei se certifica ISO

Auditul de supraveghere este programat peste sase luni

24 aprilie 2012. Consiliul Municipal al primariei capitalei kenyene Nairobi (CMN) a fost distins cu ravnita certificare ISO pentru introducerea platilor electronice, pentru adoptarea tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor, pentru lupta impotriva coruptiei si impotriva muncii la negru.

Secretarul primariei, Philip Kisia, a spus ca CMN a depus eforturi sustinute pentru a se asigura ca serviciile sale indeplinesc cerintele internationale si pentru a obtine certificatul ISO.

“CMN a devenit primul centru urban din Africa Centrala si de Est care a primit certificarea ISO. Insa exista si unele conditii, la fiecare sase luni vom fi reexaminati, deci nu incape loc pentru delasare,” a spus el.

Kisia, care lucreaza la primaria din Nairobi de aproximativ trei ani, a spus ca certificarea ISO ii ofera marelui public noi oportunitati de cercetare atenta a activitatilor consiliului, care va putea fi tras la raspundere.

El a mai spus ca, de cand s-a alaturat consiliului municipal in 2009, a implementat o strategie de transformare care a avut ca rezultat reducerea coruptiei, luarea de masuri impotriva cartelurilor care impiedicau bunul mers al serviciilor, o strategie care a atras dupa sine si imbunatatirea serviciilor oferite de primarie.

Secretarul primariei a mai declarat ca implementarea acestor reforme nu a reprezentat un demers prea usor si ca este mandru, insa, de realizarile de pana acum si in special de reducerea numarului de persoane care munceau fara contracte.

Kisia, care si-a exprimat interesul de a candida pentru functia de guvernator al Nairobi, a spus ca se bucura ca lasa in urma sa o realizare ca certificarea ISO, care va constitui un punct de reper in viitor.

“In timp ce parasesc primaria, am ocazia sa vad roadele muncii noastre. A trebuit sa fac alegeri grele, insa certificarea ISO este un mare dar pe care il primesc astazi,” a afirmat el.

Prin introducerea platilor electronice, venitul anual al Consiliului Municipal va creste la aproximativ 5 miliarde silingi kenyeni.

Viceprim-ministrul si ministrul pentru autoritatile locale Musalia Mudavadi, care a salutat obtinerea certificarii ISO, a facut un apel la CMN de a nu se relaxa, deoarece dezastrele naturale si gestionarea deseurilor solide raman mari probleme de rezolvat, printre altele.

Chiar si dupa obtinerea certificarii ISO, CMN se afla intr-o situatie neplacuta din cauza furnizarii de servicii slab calitative in oras, in special in ceea ce priveste apa si mecanismul deficient de raspuns la dezastrele naturale care au loc in Nairobi.

Proasta functionare a consiliului este atribuita si cartelurilor extrem de corupte care utilizeaza bunurile publice pentru castiguri in interes personal.

Roadele certificarii ISO se vor vedea in timp si vor constitui un raspuns la dorinta multor kenyeni ca CMN sa le ofere servicii tot mai eficiente. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.nairobicity.go.ke.

27th April 2012 - Primaria capitalei Kenyei se certifica ISO » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE