• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

OHSAS 18001: Compania Viking nu face economii cand este vorba de siguranta

25 august 2011. A mentine oamenii si afacerile in siguranta este filosofia companiei VIKING Life-Saving Equipment. Unitatile de productie din Laem Chabang, Thailanda, ale liderului in echipament de siguranta marin si impotriva focului au fost recent certificate conform seriei de evaluare a sanatatii si sigurantei ocupationale OHSAS 18001. Aceasta realizare aduce operatiunile companiei din Orientul Indepartat la aceleasi standarde riguroase la locul de munca ca si cele aplicate in alte unitati VIKING.

VIKING Thailanda lucreaza in conformitate cu standardele ISO de la infiintarea sa in 2002. Certificarea OHSAS 18001 a fost urmatorul pas logic pentru companie, tinand cont de atentia acordata mentinerii unui mediu de lucru sigur si sanatos.

Tinta certificarii recunoscute international OHSAS 18001 este de a ajuta organizatiile sa isi controleze riscurile legate de sanatate si de siguranta profesionala. Seria a fost dezvoltata ca raspuns la cererea larg raspandita pentru un standard recunoscut, care sa poata fi certificat si evaluat.

Obtinerea si mentinerea certificarii OHSAS 18001 nu reprezinta o sarcina usoara. Se cer elemente ca imbunatatirea continua, politici si obiective legate de mediul de lucru si de siguranta, posturi de lucru si proceduri atent documentate prin care se imbunatatesc mediul de lucru si siguranta si utilizarea extinsa a echipamentului de siguranta. Foarte important, certificarea are ca cerinta angajamentul managerilor de varf, un aspect bine exersat la sediul central al VIKING din Esbjerg, Danemarca. Legislatia thailandeza privind siguranta la locul de munca este una dintre cele mai exigente din lume. Ajutorul guvernamental poate lua forma unei consultante platite.

Pentru vicepresedintele executiv VIKING, Allan Østergaard, certificarea OHSAS 18001 primita de unitatea thailandeza a companiei este un lucru natural in modalitatea VIKING de a face afaceri. “Toate unitatile de productie VIKING din intreaga lume trebuie sa se ridice la inaltimea acelorasi standarde constante ale sigurantei. Apartinand unei organizatii mondiale, oamenii nostri trebuie sa se simta siguri si increzatori in privinta propriului mediu de lucru si a acelora pe care le viziteaza in alte regiuni multumita sarcinilor de serviciu.”

Pe langa avantajele aduse sanatatii angajatilor si satisfactiei resimtite la locul de munca, Østergaard a mai scos in evidenta si beneficiile de afaceri ale unor astfel de politici globale, prin care standardizarea echipamentului si procedurilor pot reduce timpul de formare, accelera fluxul de lucru si asigura o calitate consecventa in productie.

“VIKING este un angajator modern, care se bazeaza pe valorile umane, astfel incat a nu lua in condiderare siguranta la locul de munca si standardele calitatii atunci cand ne externalizam in Orientul Indepartat ar fi ceva de neconceput pentru noi,” a mai spus Østergaard.

Infiintata la nivel global in 1960, VIKING este o organizatie cu capital privat, lider in siguranta maritima, cu sediul central in Danemarca. Pentru mai multe informatii despre produsele si serviciile VIKING, vizitati www.viking-life.com.

8th September 2011 - OHSAS 18001: Compania Viking nu face economii cand este vorba de siguranta » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE