• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Jamaica cere firmelor locale sa se certifice ISO 9001 si HACCP

Ministerul Industriei si Comertului din Jamaica face un apel la companiile locale, cerandu-le sa se certifice ISO 9001 (calitate) si HACCP (alimentar)

23 iunie 2012. Ministrul Industriei, Investitiilor si Comertului, Anthony Hylton, a facut de curand un apel la companiile jamaicane sa ia masuri de imbunatatire a bunurilor si serviciilor pe care le ofera, obtinand certificari internationale cum sunt certificarile ISO.

El a spus ca aceste certificari sunt de o importanta critica in cresterea competitivitatii.

“Implementarea unui sistem de management al calitatii poate avea un important impact pozitiv asupra imbunatatiri calitatii produselor. Imi doresc ca standardele privind calitatea serviciilor si bunurilor produse in tara sa fie aplicate pe scara larga. Este un lucru esential pentru ca exporturile din Jamaica sa devina competitive pe plan international. Sectorul de export jamaican nu va fi capabil sa se extinda daca nu este imbunatatita calitatea bunurilor,” a declarat ministrul.

Citatul apartine discursului tinut de ministru in timpul prezentarii sale a dezbaterii sectoriale, pe 20 iunie, in Camera Reprezentantilor.

Dl Hylton a spus ca ministerul sau, impreuna cu Biroul de Standarde din Jamaica, va promova adoptarea sistemului de management al calitatii elaborat de Organizatia Internationala pentru Standardizare in cadrul standardului ISO 9001:2008, care este un standard deja implementat de peste un milion de organizatii din 175 de tari. Acest sistem poate fi aplicat oricarei organizatii care furnizeaza bunuri sau servicii, din sectorul public sau privat.

Ministrul a mai remarcat ca numeroase companii din tarile dezvoltate nu doresc sa incheie afaceri cu companii din tarile in curs de dezvoltare care nu sunt certificate ISO 9001.

“In consecinta, in acest mediu global extrem de concurential, certificarea nu mai e o optiune, ci o obligatie. Jamaica trebuie sa ia masuri urgente pentru a-si ajuta companiile sa devina certificate ISO 9001 pentru a creste competitivitatea internationala a acestora,” a mai spus ministrul.

In momentul de fata, Jamaica se poate lauda cu numai 23 de companii certificate ISO 9001. Ministrul Hylton a mentionat ca toate agentiile publice din ministerul sau sunt obligate sa isi implementeze sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008 si sa devina certificate; el si-a mai impartasit si viziunea ca toate ministerele si agentiile guvernamentale sa devina acreditate ISO in urmatorii patru-cinci ani.

Ministrul Hylton a mai scos in evidenta si importanta Analizei Riscurilor si Punctelor Critice de Control (HACCP), un standard important pentru companiile producatoare de alimente, care are implicatii serioase in afacerile desfasurate in Jamaica. El a amintit ca, tinand cont de Legea Modernizarii Sigurantei Alimentare din Statele Unite, toate companiile care exporta alimente in SUA trebuie sa fie certificate HACCP.

“Nu este usor pentru multe intreprinderi mici producatoare de alimente din Jamaica sa indeplineasca cerintele HACCP. Acest lucru impune modernizarea fabricilor in unele cazuri si implicarea in dezvoltari majore costisitoare,” a mai spus el.

Ministrul a facut un apel la producatorii locali de alimente sa profite de programul de imprumuturi oferit de EX-IM Bank pentru a-si usura eforturile de modernizare.

Biroul de Standarde va functiona ca organism de certificare si va monitoriza organizatiile certificate, in timp ce ministerul se va concentra asupra serviciilor de consultanta interna. (dupa un comunicat de presa www.jis.gov.jm)

6th July 2012 - Jamaica cere firmelor locale sa se certifice ISO 9001 si HACCP » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE