• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO/IEC 17021 pentru Organismele de certificare

Respectarea cerintelor recentului standard ISO / IEC 17021:2011, Evaluarea conformitatii – Cerinte pentru organismele care efectueaza auditul si certificarea sistemelor de management, are ca rezultat asigurarea faptului ca organismele de certificare opereaza in mod competent, consecvent si impartial, facilitand astfel recunoasterea acestor organisme si acceptarea certificarilor efectuate de ele la nivel national si international.

Prin urmare, standardul ISO / CEI 17021 va servi drept baza pentru facilitarea recunoasterii certificarii sistemului de management, in interesul comertului international.

Cerintele editiei din 2006 nu au fost modificate cu exceptia cazului in care acestea le contrazic pe cele ale editiei din 2011.

De asemenea, standardul ISO / CEI 17021 este publicat intr-o editie neoficiala, unde se marcheaza textul nou sau cel eliminat.

Noua editie urmeaza sa fie revizuita la un an dupa ce a fost folosita pentru a se decide daca vreo cerinta prima editie are nevoie modificari pentru a fi aliniata cu noile cerinte.

ISO si International Accreditation Forum (IAF) – asociatia organismelor nationale de acreditare care declara competenta organismelor de certificare – au convenit cu privire la o perioada de tranzitie de doi ani de la data publicarii ISO / IEC 17021:2011 in care organismele de certificare sa-si modifice operatiunile si procesele in conformitate cu cerintele noii editii. (sursa: Organizatia Internationala pentru Standardizare)

2nd February 2011 - ISO/IEC 17021 pentru Organismele de certificare » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE