• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO si Identificarea prin frecventa radio RFID

Urmarind indeaproape actiunea

Expediati marfa in toata lumea? Imprumutati o carte de la biblioteca? Intrati in birou pe baza unei cartele de identificare? Conduceti pe o autostrada din Australia, Franta ori Chile cu un card fara contact cu care va platiti taxele rutiere? Va deschideti masina de la distanta cu o telecomanda cu senzori? Stiti de urma animalului dvs. de companie cu ajutorul unui cip implantat? Folositi sau nu tehnologia RFID?

Un sistem de identificare prin frecventa radio (RFID) urmareste obiectele in miscare (de la containerele de marfa pana la animalele de companie) dand posibilitatea datelor sa fie transmise printr-un dispozitiv sau o eticheta mobila, lizibile de un cititor RFID si prelucrate in functie de nevoile unei aplicatii anume. Datele transmise pot oferi identificarea, informatia despre localizare sau caracteristicile specifice ale produselor etichetate, ca pretul, culoarea sau data achizitionarii.

ISO a publicat un numar de standarde, dintre care metoda RFID pentru urmarirea animalor (ISO 11784), si dezvolta in continuare aplicatii RFID pentru lanturile de aprovizionare privind: containerele de marfa (ISO/DIS 17363), transportul returnabil (ISO/DIS 17364), unitatile de transport (ISO/DIS 17365), ambalarea produselor (ISO/DIS 17366) si etichetarea lor (ISO/DIS 17367).

In plus, ISO a publicat in colaborare cu IEC un standard pentru identificarea cardurilor (ISO/IEC 14443-2) si unul pentru gestionarea articolelor (ISO/IEC 15961:2004). Alte standarde RFID continua sa fie dezvoltate.

Urmarirea animalelor cu ajutorul identificarii electronice

Ravagiile facute de bolile animalelor de ferma si dezvaluirile din comertul ilicit de animale domestice au scos in evidenta avantajele identificarii si ale posibilitatii de urmarire. Cu toate acestea, anvergura problemelor potentiale este enorma, avand in vedere ca in lume exista patru miliarde de animale de ferma si 200 de milioane de animale de companie.

ISO 11784, Radio frequency identification of animals – Code structure – identificarea prin frecventa radio a animalelor – structura de cod – incurajeaza o anume solutie: aceea a identificarii electronice.

Dispozitivele de emisie-receptie electronice contin un “numar pe viata” unic. Ele sunt injectate fara durere animalelor la o varsta frageda. Din acel moment, animalul poate fi identificat automat de la distanta prin folosirea undelor radio. ISO 11784 expune in amanunt structura codului de 64 de biti folosit pentru identificarea electronica a animalelor. (www.iso.org)

15th April 2011 - ISO si Identificarea prin frecventa radio RFID » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE