• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO contribuie la lupta impotriva schimbarilor climatice

Secretarul general adjunct al ISO – Organizatia Internationala de Standardizare, dl.Kevin McKinley, a subliniat in cadrul COP 15 de la finele anului trecut de la Copenhaga, o multitudine de initiative ISO care contribuie la lupta impotriva schimbarilor climatice, incluzand:

• Dezvoltarea noului standard ISO 50001 privind sistemele de gestionare a energiei
• Standardele privind eficienta energetica si sursele regenerabile de energie
• Activitatea privind standardele legate de transport, inclusiv a vehiculelor electrice si a sistemelor inteligente de transport
• Diverse probleme legate de durabilitate, cum ar fi recentul ISO 26000 care ofera orientari privind responsabilitatea sociala
• Alte standarde in curs de dezvoltare privind criteriile bioenergetice de durabilitate, management durabil al evenimentelor si dezvoltarea durabila a zonelor de afaceri durabile.

Conferinta COP 15 s-a finalizat prin incheierea importantului “Acord de la Copenhaga“, care stabileste etapele angajamentelor suplimentare ale statelor si guvernelor.

Mai mult, acordul stabileste, de asemenea, un cadru de asteptari unde toate aspectele legate de interesul publicului larg pot actiona sinergic pentru abordarea provocarii aduse de schimbarile climatice.

ISO ofera o platforma necesara si credibila care sa completeze obiectivele UNFCCC si a membrilor sai.

ISO realizeaza acest lucru prin intermediul propriilor procese voluntare, bazate pe consens, fondate pe acordul intre experti internationali, precum si prin aprobarea prin vot reprezentativ la nivel national.

Continuarea cooperarii intre ISO si secretariatul UNFCCC care a avut loc la inceputul anului 2010 in vederea revizuirii rezultatelor conferintei de la Copenhaga, luandu-se in considerare initiativele de standardizare ISO care pot completa cele mai bune directii politice si strategice privind aceasta provocare globala importanta.

13th December 2010 - ISO contribuie la lupta impotriva schimbarilor climatice » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE