• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO 216:1975 pentru formatele standard ale hartiei

La inceputul anilor ’20, in Germania, formatele hartiei erau standardizate pe baza unei formule concepute in 1796 de Georg Lichtenberg, matematician si filosof, si dezvoltate mai departe la inceputul secolului XX de un chimist, profesorul Wilhelm Oswald. Formatele standard cunoscute si folosite in toata lumea astazi (ISO 216:1975) erau deja stabilite in 1923, cand oricine incepea sa recunoasca formatele A, B si C.

Daca ne gandim doar putin, ne putem da seama cat de importante sunt formatele standard ale hartiei pentru piata internationala a hartiei. Masinile care produc si taie hartie nu trebuie sa aiba de-a face cu prea multe variante.

Ambalarea si expedierea hartiei este cu mult simplificata. Imprimantele si masinile de copiat pot aparea pe piata in configuratii standard. Si, pe langa asta, producatorii de hartie din toata lumea se pot bucura de importante economii de productie in masa. (www.iso.org)

23rd March 2011 - ISO 216:1975 pentru formatele standard ale hartiei » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE