• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

IPS Testing obtine acreditarea pentru laboratoare ISO 17025

Laboratorul independent de testare din Wisconsin a primit acreditarea ISO 17025 pentru analiza metalelor grele si a ftalatilor

Appleton, Wisconsin. 29 mai 2012. IPS Testing, un laborator de testare fizica si analitica din Wisconsin, a anuntat ca a primit acreditarea ISO 17025, un standard al calitatii recunoscut pe plan mondial si destinat laboratoarelor de incercari si etalonari. Prin aceasta certificare, IPS Testing este acum un laborator acreditat pentru analiza ICP (cu plasma cuplata inductiv) a metalelor grele si GC-MS (gaz-cromatografie si spectrometrie de masa) a ftalatilor. Compania si-a adaugat si testarea de jucarii in gama serviciilor pe care le ofera.

Bruce Shafer, presedintele IPS Testing, a declarat ca laboratorul a urmarit acreditarea ISO 17025 datorita cresterii considerabile a cererilor care au legatura cu testarile de reglementare. El a mai spus ca IPS Testing ofera de mai multi ani servicii analitice care se axeaza pe cercetarea, dezvoltarea si analizarea defectelor hartiei, materialelor netesute, produselor de consum si ambalajelor. Tendinta recenta orientata catre reglementari mai stricte, care se refera la siguranta jucariilor si la ambalarea produselor alimentare a dus la procesul de certificare ISO.

Companiile care sunt certificate in conformitate cu standardul international ISO 17025 au responsabilitatea suplimentara de a demonstra ca sunt mai competente decat inainte prin metode si echipamente specifice – metalele grele si analiza organica in cazul laboratorului IPS Testing.

Shafer si-a exprimat opinia: “Deoarece reglementarile sunt din ce in ce mai numeroase, acest lucru a avut o influenta neprevazuta asupra industriei hartiei.” El a mai explicat ca baza de clienti traditionala a companiei nu fabrica jucarii, insa unii clienti produc etichetele autocolante care se lipesc pe jucarii. Aceste etichete trebuie sa fie testate pentru a garanta siguranta lor in cazul in care un copil le-ar desprinde si le-ar inghiti.

Pe langa testarea de reglementare in scopuri de conformitate, adaugarea analizei organice si a metalelor grele la portofoliul laboratorului ii ofera acestuia si posibilitatea de a lucra cu clientii in monitorizarea proceselor lor de fabricare de la materie prima la bunuri finite.

“Testarea materiilor prime ale furnizorilor a devenit o parte semnificativa a afacerii noastre, deoarece am observat ca multi dintre clientii nostri se reorienteaza spre aprovizionarea la nivel global,” a mai spus presedintele laboratorului.

IPS Testing este un laborator independent de testare care are clienti in multe domenii de activitate – celuloza si hartie, materiale imprimabile, materiale netesute, rezerve medicale, produse absorbante si de ingrijire personala, ambalaje alimentare etc. IPS Testing combina testarea fizica si analitica si analiza interpretativa a datelor pentru a le oferi clientilor servicii de testare care ajuta la imbunatatirea calitatii produselor lor. Pentru mai multe informatii, vizitati www.ipstesting.com.

7th June 2012 - IPS Testing obtine acreditarea pentru laboratoare ISO 17025 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE