• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Institutie financiar-bancara se certifica ISO 27001

UBA obtine certificatul ISO 27001 pentru operatiuni bancare prin internet

23 septembrie 2012. United Bank for Africa (UBA), una dintre cele mai importante institutii financiar-bancare din Africa, a obtinut certificarea internationala ISO 27001 pentru aplicatia sa dedicata operatiunilor bancare prin internet si pentru operatiunile centrului sau de date. Certificarea ISO 27001 confirma angajamentul bancii de a-si consolida continuu securitatea serviciilor oferite clientilor sai.

Ea accentueaza si eforturile bancii de a combina cele mai bune tehnologii cu cel mai bun personal pentru a crea un punct de reper in managementul riscului.

Securitatea sistemelor si informatiilor bancii este esentiala pentru siguranta si trainicia sa, ca si pentru garantarea confidentialitatii informatiilor financiare ale clientilor. Prin urmare, UBA si-a implementat si isi mentine un sistem de securitate a informatiei cu adevarat eficient in timp ce continua sa stranga laolalta procesele, oamenii si tehnologia necesare atenuarii riscurilor in acord cu principiile de evaluare a riscului si cu nivelurile acceptabile de toleranta a riscului. Mediul bancar actual este de asemenea natura incat orice bresa de securitate poate provoca perturbari si pierderi majore.

Avand in vedere dependenta in crestere de informatii si utilizarea universala a sistemelor informatice, operatiunile bancare prin internet si cele ale centrului de date au fost identificate drept esentiale pentru buna functionare a bancii.

“Ca lideri in peisajul bancar electronic de pe continent, ne dedicam furnizarii unei experiente sigure si securizate a operatiunilor bancare electronice efectuate de numerosii nostri clienti. In consecinta, am facut investitii semnificative in securitatea informatiei si in solutiile de detectare a fraudelor, ne-am imbunatatit procesele interne si le-am oferit angajatilor programe de formare profesionala. Aceasta certificare este un punct de reper important in incercarea noastra de a garanta ca tinem intotdeauna pasul cu managementul securitatii informatiei si cu riscurile asociate operatiunilor bancare electronice,”

a declarat dl Emmanuel Nnorom, director executiv, responsabilul departamentului de managementul riscului in cadrul UBA.

Initiat la inceputul acestui an, procesul de certificare ISO 27001 a fost incheiat conform termenului prevazut. Paladion Networks si partenerul sau local, Logiciel, au sprijinit procesul de certificare ISO 27001 a serviciilor de internet banking si a operatiunilor centrului de date. La nivel intern, aceasta initiativa a fost condusa de echipa IT de management al riscului in colaborare cu echipele responsabile de operatiunile bancare prin internet si de cele desfasurate de centrul de date UBA.

Obtinerea certificarii ISO 27001 a beneficiat si de sprijinul altor departamente ale bancii (operatiuni bancare electronice, resurse umane, audit) care au ajutat Paladion sa finalizeze acest proiect la timp.

“Am fost capabili sa oferim o perspectiva de actualitate pentru a ajuta UBA sa se alinieze celor mai bune practici de securitate a informatiei din sectorul sau de activitate. Acest lucru a fost posibil gratie bazei de cunostinte acumulate de-a lungul anilor in care am oferit servicii referitoare la securitatea informatiei, in diferite sectoare si in diverse zone geografice,”

a spus Firosh Ummer, vicepresendinte executiv la Paladion Networks.

“Prin acesta certificare ISO 27001, UBA si-a pus la punct un cadru solid pentru gestionarea securitatii informatiei, ceea ce constituie un punct de reper important. Si ne bucuram ca vom continua sa colaboram cu UBA in calitate de parteneri in acest demers al sau,” a mai precizat Ummer.

Obtinerea certificarii ISO/IEC 27001:2005 i-a permis grupului UBA sa isi consolideze securitatea informatiei in domenii fundamentale si sa ofere asigurari privind securitatea atat conducerii, cat si clientilor bancii. Departamentul de management al riscurilor IT va continua sa isi extinda treptat mecanismul de management al securitatii informatiei si in celelalte departamente pentru a oferi acreditari externe ale faptului ca UBA Group este o institutie de talie mondiala, care se axeaza pe securitatea informatiei conform standardelor internationale ISO. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.ubagroup.com.

7th October 2012 - Institutie financiar-bancara se certifica ISO 27001 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE