• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

HACCP : Activitatea Ocean Harvest oprita de FDA

HACCP: Activitatea unei unitati de desfacere de produse marine este oprita de FDA

Activitatea Ocean Harvest Inc. este oprita pana cand compania se conformeaza practicilor privind siguranta fructelor de mare

Silver Spring, Maryland. 17 iunie 2011. Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite (FDA) si Ocean Harvest Inc. din San Diego, o unitate de desfacere de produse ca somonul, tonul si alti pesti proaspeti destinati consumului in stare cruda, au semnat recent un ordin de interdictie permanenta cu consimtamantul Ocean Harvest. Compania a vandut produse marine care erau manipulate incalcand standardele federale de siguranta a alimentelor.

Ordinul interzice Ocean Harvest sa mai pregateasca, ambaleze sau distribuie fructe de mare pana cand compania nu este in conformitate cu reglementarile HACCP (analiza riscurilor si punctelor critice de control). Compania nu poate pregati, impacheta sau distribui fructe de mare nici daca nu se supune reglementarilor actuale ale FDA in privinta bunelor practici de productie.

HACCP este un sistem de masuri de control preventive, bazat pe fapte stiintifice, care se adreseaza sigurantei alimentelor, pe care unitatile de prelucrare si de comercializare a alimentelor il pot folosi pentru a identifica si a controla potentialele riscuri ale sigurantei alimentelor. Sprijinit de FDA, programul HACCP pentru fructele de mare a fost conceput pentru a creste marja de siguranta pentru consumatorii din SUA si pentru a reduce imbolnavirile legate de produsele marine la cel mai mic nivel posibil.

“FDA si-a luat angajamentul de a reduce riscurile asupra sanatatii consumatorilor de fructe de mare,” a declarat Dara A. Corrigan, imputernicit FDA. “Ocean Harvest trebuie sa indeplineasca cerintele necesare prin care sa asigure ca alimentele lor sunt sigure sau nu va mai avea voie sa-si prelucreze sau sa-si distribuie produsele.”

Ocean Harvest are un istoric destul de vast in ceea ce priveste functionarea in conditii insalubre si incalcarea reglementarilor HACCP pentru fructele de mare. In timpul celei mai recente inspectii FDA in unitatea de prelucrare a companiei, investigatorii au constatat ca Ocean Harvest nu a reusit sa implementeze planurile HACCP pentru pestele proaspat crud destinat restaurantelor de sushi si nu a reusit nici sa curete si sa igienizeze in mod corespunzator echipamentul folosit la prelucrarea pestelui proaspat.

FDA, o agentie a Ministerului american al Sanatatii si Serviciilor Umane, protejeaza sanatatea publica garantand siguranta, eficacitatea si securitatea medicamentelor umane si veterinare, ale vaccinurilor si ale altor produse biologice pentru uz uman, ca si ale dispozitivelor medicale. Agentia este responsabila si pentru siguranta si securitatea alimentelor, cosmeticelor, suplimentelor dietetice, a produselor care emit radiatii electronice, si pentru reglementarea produselor din tutun. Mai multe informatii gasiti la adresa www.foodsafety.gov. sursa: www.prnewswire.com

5th July 2011 - HACCP : Activitatea Ocean Harvest oprita de FDA » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE