• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Grupul spaniol Alentis primeste certificarea SA8000

Certificarea internationala a sistemului de managment RSC atesta respectarea legislatiei referitoare la drepturile omului si dreptul muncii

Madrid, 27 iulie 2012. Grupul Alentis a primit certificarea internationala SA8000 pentru sistemul de management al responsabilitatii sociale corporative (RSC), care atesta respectarea legislatiei referitoare la drepturile omului si dreptul muncii promovate de Organizatia Internationala a Muncii (OIM).

SA8000 este un standard cu caracter international, care evalueaza responsabilitatea sociala a intreprinderilor in cadrul tuturor proceselor de functionare, un standard elaborat de organizatia americana Social Accountability International (SAI). Acest standard stabileste o cerie de cerinte si o metodologie care permite evaluarea mediului de lucru de la locul de munca, ca si conditii referitoare la sanatate si securitate, la libertatea de asociere a muncitorilor, la remunerare, la orele de lucru si la imbunatatirea conditiilor de munca.

Astfel, companiile care, ca si Grupul Alentis, primesc aceasta certificare pot da asigurari in privinta faptului ca propriile lor activitati se desfasoara in conditii care respecta drepturile omului in general si drepturile muncitorilor in special.

In plus, unul dintre obiectivele acestui standard este orientarea organizatiei catre respectarea principiilor esentiale expuse de dreptul muncii. De aceea, mecanismele utilizate de auditorii externi pentru a verifica respectarea acestor principii au implicat si in acest caz intrevederi cu muncitorii Grupului Alentis.

Pentru a obtine aceasta certificare care nu este obligatorie, ci voluntara, Grupul Alentis a intreprins activitati in colaborare in toate departamentele, diviziile si sucursalele pe care compania le are in Spania. In timpul auditului de certificare au fost intervievati 10 % dintre angajatii grupului, ceea ce reprezinta o cerinta a standardului international.

Grupul Alentis este alcatuit din mai multe companii cu activitati diferite: Pilsa (salubrizare si mediu), Vinsa (securitate si protectie personala), Tepesa (centru de formare in lupta impotriva incendiilor), V-2 Servicios Auxiliares (diferite servicii la cerere), V-2 Empleo Temporal (servicii de recrutare si de plasare a fortei de munca). Grupul mai detine si certificarile ISO 9001:2008 (managementul calitatii) si ISO 14001:2004 (managementul mediului). Pentru mai multe informatii, vizitati www.alentis.es.

6th August 2012 - Grupul spaniol Alentis primeste certificarea SA8000 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE