• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Gazele cu efect de sera si ISO

O imagine de ansamblu a programelor legate de gazele cu efect de sera, disponibila in cadrul unei brosuri ISO

Abordarea schimbarilor climatice pe baza proiectiilor emisiilor de gaze cu efect de sera (GHG – greenhouse gas) – Cum contribuie standardele la acest deziderat.

Pe fondul proliferarii emisiilor de gaze cu efect de sera (GHG) si a programelor lansate pentru a combate schimbarile climatice, ISO urmareste sa clarifice acest domeniu cu ajutorul unei noi brosuri care ofera o imagine de ansamblu a diferitelor sisteme si descrie rolul practic jucat de standardele de evaluare a GHG, cum ar fi ISO 14064.

In cadrul brosurii cu titlul Abordarea problemei schimbarilor climatice prin intermediul proiectiilor de emisii GHG – Cum contribuie standadardele ISO, se afirma faptul ca standardele vor juca un rol din ce in ce mai important in orientarea societatilor si economiilor spre o cale de dezvoltare bazata pe siguranta mediului.

Standardele pot oferi orientari clare, sustinand procesele structurale si stabilind norme de calitate pentru domeniul cu dezvoltare rapida al managementului GHG.

Procedand astfel, standardele contribuie la dezvoltarea unei piete a tehnologiilor „verzi” si la implementarea unor practici de afaceri mai eficiente din punct de vedere energetic si mai profitabile”.

ISO a pus bazele acestei publicatii pentru a sensibiliza opinia publica si pentru a demonstra beneficiile afacerilor pro-active in domeniul atenuarii schimbarilor climatice.

Standardele ISO cu privire la GHG, cum ar fi ISO 14064 si ISO 14065, au beneficiat de suport si difuzare ampla din partea unor organizatii internationale privind schimbarile climatice, incluzand Asociatia Internationala pentru Comercializarea Emisiilor – International Emissions Trading Association – (IETA) si Conventia cadru a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice – United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC).

Acestea sunt privite drept standarde de baza potentiale, modele pentru armonizarea programelor specifice precum si a altor standarde.

In cadrul introducerii publicatiei se mentioneaza:”O multitudine de oportunitati de afaceri vor aparea pentru a crea economii care functioneaza cu emisii reduse de carbon, fiind mai eficiente din punct de vedere energetic si mai profitabile.

Este timpul sa ne pregatim pentru aceasta tranzitie si sa profitam de noile piete si industrii care vor da forma economiei globale in urmatoarele decenii.” (dupa un comunicat oficial al Organizatiei Internationale pentru Standardizare)

29th January 2011 - Gazele cu efect de sera si ISO » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE