• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Furnizor de servicii administrate, certificat ISO 27001:2005

5 noiembrie 2012. Claranet Spania, un mare furnizor de servicii administrate, si-a certificat de curand sistemul de management al securitatii informatiei conform standardului international ISO 27001:2005, crescand increderea clientilor si a viitorilor sai clienti in securitatea sistemelor sale informatice.

Imbunatatirea continua

In 2010, Claranet a inceput implementarea unor noi procese bazate pe biblioteca de referinta ITIL (Information Technology Infrastructure Library), standardul de management al serviciilor IT, care ofera un cadru al bunelor practici pentru proiectarea, furnizarea si functionarea serviciilor IT, garantand un inalt nivel al calitatii de-a lungul intregului ciclu de viata. Claranet a adoptat aceste indrumari pentru a-si restructura functiile si procesele asociate departamentelor de suport tehnic si de furnizare de servicii, identificand intr-un mod eficient cererile clientilor si incidentele aparute la serviciul clienti, reducand timpul de raspuns si de rezolvare a incidentelor tehnice si optimizandu-si noile servicii prestate.

In urma acestui proces de imbunatatire continua, Claranet Spania a decis sa initieze anul acesta un proiect de certificare conform standardului ISO 27001:2005. Proiectul s-a incheiat cu succes la inceputul lui octombrie, dupa finalizarea auditului de certificare aferent. Cu ajutorul standardului ISO 27001:2005, recunoscut pe plan international pentru securitatea informatiei, Claranet si-a asumat un mare angajament fata de protejarea informatiilor pe care le manipuleaza ca si a tuturor sistemelor care intervin in gestionarea acestora, prin intermediul adoptarii unor politici si proceduri adecvate si a unor cerinte stricte impuse de standard.

“In acest domeniu, informatia este bunul cel mai de pret al clientilor nostri. Din acest motiv, atunci cand am demarat procesul de certificare, am facut-o cu intentia de a ne imbunatati si de a ne consolida procesele, asumandu-ne astfel responsabilitatea inerenta de a asigura securitatea acestui bun,” a declarat Xavier Pérez, director de calitate si de imbunatatire continua la Claranet España.

Conformitatea cu standardul ISO 27001:2005 garanteaza securitatea datelor prin respectarea legilor si reglementarilor aplicabile, identificarea continua a riscurilor, implementarea masurilor de control tehnologice si fizice, continuitatea afacerii si recuperarea in caz de dezastru, sensibilizarea continua a personalului in privinta securitatii, intre multe alte aspecte.

Ea confirma, de asemenea, implementarea reusita a elementelor de securitate care garanteaza confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiilor clientilor Claranet si recunoaste succesul procedurilor aplicate de companie pentru a rezolva in mod eficace incidentele de securitate ale utilizatorilor sai, reducand gradul de afectare a propriilor servicii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.claranet.es.

20th November 2012 - Furnizor de servicii administrate, certificat ISO 27001:2005 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE