• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Fidelity Bank obtine certificarea ISO 27001

25 august 2011. Fidelity Bank Plc a dat de curand publicitatii un comunicat prin care afirma ca a devenit cea de-a doua banca nigeriana care a primit certificarea ISO 27001:2005 pentru sistemul sau de management al securitatii informatiei (SMSI).

In declaratia institutiei financiare se precizeaza ca certificarea ISO/IEC 27001:2005 este acordata frecvent organizatiilor in mod global, confirmand cele mai inalte standarde ale securitatii informatiei. Ea consolideaza increderea in companiile si organizatiile care sunt capabile de aceasta realizare. Prima banca comerciala nigeriana care a obtinut aceasta certificare este First Bank of Nigeria Plc.

Fidelity Bank a fost acreditata in urma auditarii de catre agentia britanica de certificare de renume mondial British Standards Institute (BSI).

In declaratie este citat directorul executiv al bancii, dl I.K Mbagwu, care a explicat ca banca a obtinut aceasta certificare deoarece a investit foarte mult in instruirea fortei sale de munca si in procesele de functionare.

Potrivit lui, “banca a inceput sa urmareasca obtinerea certificarii ISO 27001 in 2008, vizand numai implementarea unui standard acceptat la nivel mondial pentru procesele de management al securitatii informatiei, care ar garanta ca transmiterea datelor in banca este demna de incredere si care ar consolida increderea de care dadeau deja dovada clientii bancii si investitorii.”

Mbagwu a mai spus: “Le-am demonstrat clientilor nostri si partilor interesate ca informatiile si sistemele noastre sunt nu numai sigure, ci si ca oferim servicii credibile, loiale si eficiente in cadrul bancii, aliniate celor ai bune practici internationale.”

O cercetare mai atenta a avantajelor pe care aceasta certificare o va aduce bancii releva faptul ca o analiza a riscurilor efectuata in timpul instalarii programului a ajutat banca sa isi micsoreze riscurile privind informatiile de la 53,5 procente la 20 procente, indicand o reducere cu 33,5 procente intr-un an si jumatate.

“Aceasta este o indicatie clara ca procesul de management al continuitatii afacerii implementat in banca a devenit mai puternic si mai sigur. Certificarea serveste si ca o garantie a faptului ca toate legile si reglementarile relevante sunt indeplinite de banca la fiecare proces de tranzactie,” a concluzionat Mbagwu.

Vizitati site-ul web al bancii la adresa http://www.fidelitybankplc.com.

26th August 2011 - Fidelity Bank obtine certificarea ISO 27001 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE