• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Departament de citologie clinica, acreditat ISO 15189

Laboratorul National de Sanatate din Luxemburg isi confirma calificarea stiintifica: lucrarile departamentului de citologie clinica sunt acreditate conform standardului international ISO 15189

Luxemburg. 13 martie 2012. Expertiza Laboratorului National de Sanatate si in special a departamentului sau de citologie clinica a fost recunoscuta in mod oficial de Oficiul Luxemburghez de Acreditare si Supraveghere.

Panoul de lucru acreditat in acest moment conform standardului international ISO 15189 pentru laboratoare medicale corespunde misiunii principale a departamentului in cauza, si anume depistarea si monitorizarea cancerului de col uterin la femei.

La nivel national, departamentul de citologie clinica examineaza in fiecare an un numar crescut de probe provenite de la medicii specilisti, in vederea detectarii precoce a leziunilor celulare care ar putea duce la tipul de cancer mentionat.

Una dintre metodele de analiza recunoscute prin aceasta recenta acreditare ISO 15189 se refera in mod special la utilizarea unui biomarker specific in imunocitochimie. Multumita acestei tehnici, este posibil sa se izoleze dintre probele transmise cazurile care sunt potential asociate unui mare risc de a evolua catre un cancer confirmat, cazuri in care se poate demara un tratament medical preventiv inca din acel moment.

Standardizarea conform referintelor internationale ISO 15189 a departamentului de citologie clinica reprezinta rezultatul unui efort comun depus de echipa doctorului Marc Fischer si constituie pentru Laboratorul National de Sanatate un pas inainte pe drumul sau spre acreditarea tuturor serviciilor de analiza si de cercetare pe care le ofera.

In aceasta privinta, este de remarcat ca laboratorul beneficiaza din ianuarie 2012 de un birou autonom de asigurare a calitatii in vederea mai bunei coordonari a acestui tip de proiecte. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.lns.public.lu.

24th March 2012 - Departament de citologie clinica, acreditat ISO 15189 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE