• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Companie de telecomunicatii promoveaza ISO 26000

Marea companie de telecomunicatii Etisalat promoveaza ISO 26000 pentru responsabilitate sociala in Nigeria

7 septembrie 2012. Ca parte a angajamentului sau de a promova responsabilitatea sociala corporativa (RSC), Etisalat, cea mai mare firma de telecomunicatii din Orientul Mijlociu si Africa, si-a exprimat sprijinul pentru cresterea calitatii practicilor RSC in Nigeria prin sponsorizarea pe care o ofera pentru procesul de adoptare al standardului international al responsabilitatii sociale, ISO 26000, si prin incheierea unui parteneriat tehnic cu Organizatia de Standardizare din Nigeria (SON) si cu firma de consultanta ISO Thistle Praxis Consulting Ltd.

Parteneriatul a fost incheiat in timpul unei ceremonii care a avut loc la sfarsitul atelierului national si sesiunii tehnice organizate de Organizatia de Standardizare din Nigeria la Transcorp Hilton Hotel, Abuja.

ISO 26000 este un standard international publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) pentru a indruma organizatiile in privinta responsabilitatii sociale. ISO 26000 este un document bazat pe consens, alcatuit din linii directoare care le ofera sprijin si referinte tuturor tipurilor de organizatii, atat din sectorul public, cat si din cel privat, din tarile dezvoltate si din cele in curs de dezvoltare.

Standardul a fost adoptat si de alte tari africane, ca Egipt, Camerun, Coasta de Fildes, Kenya, Mauritius, Maroc, Africa de Sud, Senegal, Malawi, Uganda, Zimbabwe si Ghana. Nigeria se alatura astfel tarilor care au adoptat principiile responsabilitatii sociale conform ISO 26000.

Discutand despre rolul jucat de Etisalat in acest process, Steven Evans, CEO, Etisalat Nigeria, a spus ca Etisalat se dedica parteneriatului cu SON si Thistle Praxis pentru a asigura cele mai bune practici mondiale ale responsabilitatii sociale in Nigeria.

El a declarat:

“Etisalat a acceptat rolul de partener tehnic in procesul de adoptare nigeriana a standardului ISO 26000 pentru responsabilitate sociala datorita intelegerii faptului ca responsabilitatea sociala este o componenta importanta a construirii de afaceri sustenabile.”

El a adaugat ca aceasta initiativa vine in completarea parteneriatului incheiat intre Centrul RSC Etisalat si Scoala de Afaceri Lagos a Universitatii Pan African, care vizeaza promovarea RSC in Nigeria prin intermediul cercetarii, formarii profesionale, conferintelor si seminariilor.

Directorul general al Organizatiei de Standardizare din Nigeria (SON), dr. Joseph Odumodu, membru al Ordinului Republicii Federale Nigeria, care a tinut un discurs in cadrul atelierului, a spus ca a venit vremea ca Nigeria sa experimenteze aplicarea standardului ISO 26000. El a elogiat eforturile companiilor ca Etisalat, care s-au angajat sa asigure folosirea celor mai bune practici mondiale si sa stabileasca un precedent din care se pot inspira si alte organizatii. (pmnewsnigeria.com)

18th September 2012 - Companie de telecomunicatii promoveaza ISO 26000 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE