• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificate ISO pentru Sectorul multimedia

Televiziunea digitala
Serviciile de televiziune digitala sunt implementate in multe tari si vor inlocui multe, daca nu chiar toate sistemele analoage din lume in urmatoarea decada. Standardul ISO 16500 ofera pretutindeni interoperabilitate pentru sistemele TV digitale care functioneaza pe platforme end-to-end. El da posibilitatea producatorilor de continut multimedia sa atinga cea mai larga audienta posibila si sa protejeze utilizatorii de uzura morala, permitandu-le un acces continuu la informatie si la comunicatie. De asemenea, el permite societatilor de transport sa ofere servicii eficiente si producatorilor sa ofere hardware si software destinat unui flux nerestrictionat de productie si unei bune folosiri a informatiilor.

JPEG
JPEG este un acronim pentru Joint Photographic Expert Group – grupul reunit al expertilor in fotografie, format in cadrul ISO si IEC. Acest grup a conceput o metoda de codare pentru fotografii si, pornind de la ea, si o metoda de codare pentru imaginile stationare din televiziune.

ISO/IEC 15444-1 permite imbunatatirea compresiei cu 25% fara pierderi de calitate a imaginii. Utilizatorii de internet, in special, vor castiga mult timp astfel. Procedurile costisitoare de corectare a imaginilor pot fi simplificate sau deveni superflue, iar performanta generala este cu mult ameliorata, deschizand posibilitati pentru o folosire sporita a prelucrarii de imagini digitale in sectoare ca fotografia, arhivarea ori transferul de cópii ale imaginilor.

JPEG 2000 ofera in plus posibilitatea transferului si stocarii de imagini digitale, imposibil anterior din cauza implicatiilor legale ale pierderii de imagine. Sectorul pregatirii inainte de publicare (pre-press) este si el vizat, putand constitui o bresa. Functionarea cu mult imbunatatita, in special in ceea ce priveste compresia superioara, va fi avantajoasa mai ales aplicatiilor mobile si bazate pe internet, care manipuleaza o cantitate insemnata de date pe o largime de banda limitata.

O analiza a costurilor si beneficiilor legate de JPEG 2000 poate fi prezentata banzandu-ne pe cele 12 milioane de imagini din arhivele muzeului Berlin-Brandenburg din Germania. Avantajele economice provin din spatiul de stocare necesar considerabil redus. La o rata de 0,015 euro/MB (cu cel mai bun echipament existent in prezent) si o marime medie a imaginii de 20MB, aceasta va economisi, in functie de procedura folosita, intre 135000 si 865000 de euro.

Pe langa costurile micsorate gratie timpilor de transfer redusi si spatiul de stocare redus si el, mai exista si urmatoarele avantaje:
– Un potential exctraordinar pentru inovatie prin folosirea viitoare a tehnologiei referitoare la latimea de banda standard (UMTS) si
– Efecte pozitive asupra mediului, de ex. prelucrarea fara produse chimice a fotografiilor (procesate direct din computer pe hartie).

MPEG
MPEG, care inseamna Moving Picture Experts Group – grupul expertilor in filme, este numele unui grup care a lucrat la definitivarea unei familii de standarde folosite pentru a coda informatie audiovizuala (de ex. filme, videoclipuri, muzica) intr-un format digital comprimat. Intr-o lume in care tehnologia informatiei, electronicele consumabile si produsele din telecomunicatii incorporeaza tehnologii din ce in ce mai sofisticate si nevoia pentru standarde durabile in timp este mai puternica decat niciodata, MPEG vine cu un mecanism dovedit de a introduce rezultatele cautarii in standarde pentru a usura comunicarea informatiei vizuale.

Folosite la scara larga de industria media (producatorii de filme, CD-uri si DVD-uri) si integrate intr-o mare varietate de produse (computere, televiziune digitala, unitati de citire CD si DVD, camere foto si video), standardurile MPEG au ajutat la crearea unei industrii care valoreaza cateva zeci de miliarde de dolari. Temelia solida oferita de standardele internationale adoptate pretutindeni de principalii pioni din industrie a sporit sansele pentru dezvoltarea industriilor locale si a pietelor interne in colaborare cu produsele cu acoperire de piata larga, internationala. Este remarcabil faptul ca in unele tari asiatice (mai ales in Corea si China), aceasta a contribuit esential la dezvoltarea si cresterea economica. (sursa: Organizatia Internatiolana de Standardizare)

9th April 2011 - Certificate ISO pentru Sectorul multimedia » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE