• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificat international ISO 17025 pentru o companie malteza

19 mai 2012. Ministrul concurenta loiale din Malta, Jason Azzopardi, i-a acordat companiei Terracore un certificat de acreditare internationala, cunoscut ca ISO/IEC 17025.

Compania, specializata in constructii, studii topografice si consultanta in inginerie, a fost infiintata in 1994 si s-a ocupat de proiecte ca terminalul Ċirkewwa, indelung intarziat, SmartCity, extinderea centralei electrice Delimara, si City Gate.

Directorul general Alfred Xerri a spus ca Terracore si-a inceput activitatea cu cinci persoane, in prezent avand 35 de angajati, si ca este in cautarea unui spatiu mai mare in urma mutarii in orasul Mosta.

Dr Azzopardi a spus ca in Malta exista noua laboratoare certificate ISO 17025; ele sunt implicate in diferite sectoare, dintre care calitatea produselor alimentare, testarea rutiera, testarea apei si etalonarea aparatelor de cantarit.

Claudio Boffa, directorul consiliului national de acreditare, a spus ca un laborator care isi doreste sa obtina acreditarea trebuie sa se supuna unui proces foarte riguros de evaluare.

Terracore activeaza pe piata de aproape douazeci de ani, la inceput ocupandu-se de diferite activitati din industria contructiilor. In prezent, compania ofera servicii de foraj si de testare asfalt, beton si piatra, dar si servicii de consultanta geotehnica. Acestea din urma constau din elaborarea unor rapoarte care includ rezultatele finale ale testelor efectuate de laborator, o analiza a solului si calcule relevante. In iunie 2010, laboratorul Terracore si-a extins sediul, mutandu-se din Dingli intr-un sediu cu trei etaje din zona industriala a orasului Mosta.

Acreditarea este obtinuta in urma unei evaluari amanuntite, efectuate de o echiva specializata de evaluare tehnica, aleasa de NAB-MALTA pentru clientii sai. Obiectivul acestei evaluari este de a stabili competenta tehnica a laboratorului si de a se asigura ca acesta detine cele mai adecvate instrumente: personalul corespunzator, sistemul de management, facilitatile, echipamentul si cunostintele necesare emiterii unor rapoarte si certificate de incredere. Exigentele sunt specificate in standardul international ISO 17025, care defineste cerintele generale privind competenta laboratoarelor de incercari si etalonari.

Datorita faptului ca NAB-MALTA a semnat un acord multilateral cu Asociatia Europeana pentru Acreditare, certificatele emise de Terracore Limited se bucura in momentul de fata de o recunoastere internationala. Pentru mai multe informatii, vizitati www.terracoremalta.com.

29th May 2012 - Certificat international ISO 17025 pentru o companie malteza » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE