Certificare ISO 7304-2:2008 pentru Paste fainoase
Uniile prefera tari, altii mai nefacute. Fierberea pastelor reprezinta un subiect de dezbatere delicat, totul depinzand de gusturile fiecaruia.
ISO 7304 – 2:2008, Alimentary pasta produced from durum wheat semolina – Estimation of cooking quality by sensory analysis – Part 2: Routine method – pastele fainoase produse din gris de grau dur – estimarea calitatii fierberii prin analize senzoriale – ofera o componenta de obiectivitate care descrie metodele de testare pentru orice laborator din lume pentru a determina timpul minim de fierbere a pastelor fainoase.
Standardul propune o metoda de evaluare prin analiza senzoriala a calitatii pastelor fainoase fierte, care pot avea forma de fasii lungi, solide (de ex. spaghetele) sau fasii scurte si goale (de ex. macaroanele), ambele variante fiind paste produse din gris de grau dur. Se analizeaza cantitatea de amidon eliberata si caracteristici ca fermitatea si textura pastelor.
Metoda s-a dezvoltat mai ales pentru a furniza o procedura pentru evaluarea mostrelor de paste, evaluare care se bazeaza pe folosirea mostrelor de referinta. Rezultatul testului da o estimare a calitatii fierberii pastelor dupa o perioada de fierbere pentru o perioada optima de timp. (sursa: ISO)