• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare ISO 50001 pentru Azovstal

Azovstal urmeaza sa se certifice ISO 50001 pentru managementul energiei

31 martie 2012. Azovstal Iron & Steel Works este prima intreprindere din Ucraina care a demarat procesul de certificare a sistemului de management al energiei in conformitate cu standardul international ISO 50001:2011.

Inainte de toate, Metinvest Group considera economisirea energiei si eficienta energetica drept conditii indispensabile pentru solutionarea sarcinilor strategice orientate spre imbunatatirea eficientei operationale, luand in considerare efectul semnificativ asupra mediului atribuit reducerii consumului de combustibil.

In viitorul apropiat, tendinta globala in industriile metalurgica si extractiva, orientata catre reducerea consumului de energie, va avea un cuvant de spus in privita caracterului competitiv al companiilor. Aceasta certificare ISO 50001 va permite imbunatatirea sistemului de management al energiei din cadrul Azovstal Iron & Steel Works. Avand in vedere acest lucru, Azovstal Iron & Steel Works a incheiat un contract pentru certificare cu TÜV SÜD Ucraina, o organizatie care ofera servicii de expertiza tehnica, de testare, de certificare si de formare in directia strategica de afaceri, cum ar fi eficienta energetica.

Colaborarea cu TÜV SÜD Ucraina implica un audit de diagnosticare, instruirea specialistilor implicati in sistemul de gestionare a combustibilului si a resurselor energetice ale intreprinderii, ca si efectuarea unui audit de certificare. Certificarea ISO 50001 : 2011 este un proces care consuma destul de mult timp, el desfasurandu-se pe termen lung. Intreprinderea se asteapta sa primeasca certificatul la inceputul lui 2013.

In momentul de fata, in intreprindere are loc auditul de diagnosticare ISO 50001, in cadrul caruia reprezentantii TÜV SÜD Ucraina trec in revista programul de economisire a energiei al intreprinderii pe 2012, cu scopul de a determina conformitatea acestuia cu cerintele stipulate de ISO 50001:2011 si de a examina documentatia referitoare la implementarea activitatilor din program.

ISO 50001:2011 a fost aprobat de Organizatia Internationala pentru Standardizare in iunie 2011. Standardul recomanda crearea unui sistem de management al energiei de inalta calitate, care sa asigure un consum optim al resurselor energetice si un sistem optim de management al acestui proces.

Dl Enver Tskitishvili, directorul general al PJSC Azovstal Iron & Steel Works, a declarat: “A lucra in conformitate cu ISO 50001:2011 deschide noi oportunitati pentru intreprindere in ceea ce priveste economisirea energiei si reducerea impactului asupra mediului si ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim nivelul de responsabilitate sociala corporativa si compania in general. Certificatul este un document care va dovedi ca ne desfasuram activitatile in conformitate cu standardele recunoscute international, ceea ce ne va permite sa concuram pe picior de egalitate cu cei mai importanti producatori de otel de pe piata mondiala.”

Pentru mai multe informatii despre Azovstal, vizitati http://azovstal.metinvestholding.com/en.

3rd April 2012 - Certificare ISO 50001 pentru Azovstal » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE