• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare ISO 29990 pentru Centrul Atao

Centrul Atao, primul din Franta care primeste recunoasterea ISO 29990, un standard ISO care apreciaza calitatea formarii

Creat in octombrie 2009, standardul ISO 29990 a fost atribuit de curand, pentru prima data, unui centru francez de formare: centrul Atao, specializat in multimedia si in programele software de proiectare si de publicare asistate de calculator.

29 iulie 2011. Acest nou standard prin care este apreciat procesul de formare propus de organismele de formare, ISO 29990, a fost creat in octombrie 2009 si tocmai a fost atribuit centrului Atao, specializat in multimedia si in programele software de proiectare si de publicare asistate de calculator.

Centrul Atao a devenit astfel primul centru de formare din Franta care sa primeasca recunoasterea acestui standard.

“Standardul ISO 29990 se aplica tuturor etapelor de formare si managementui proceselor,” a explicat Jacques Abecassis, consilier al calitatii in Federatia de formare profesionala (FFP).

“Celelalte standarde si certificari de tipul OPQF (Oficiul profesional de calificare al organismelor de formare), se intereseaza mai mult de ceea ce este produs.”

Noul standard este, intr-adevar, orientat catre calitatea serviciilor furnizate, insistand pe analiza nevoilor si pe evaluarea formarii. El se adreseaza numai organismelor de formare si certifica ansamblul programelor de formare oferite de un furnizor.

Astfel, furnizorul este incitat sa analizeze nevoile de formare ale stagiarilor in functie de profilul lor si de nivelul lor de calificare. El trebuie sa se asigure si ca mijloacele si metodele formarii corespund dorintelor si obiectivelor asteptate de organizatie si de angajat. Obiectivul este de a evita erorile in orientare.

“Daca stagiarul este interesat, el poate, prin intermediul acestui standard, sa compare prestatiile si sa aleaga un organism in cunostinta de cauza,” a adaugat Jacques Abecassis. Pentru a obtine certificarea, organismul de formare trebuie sa puna la dispozitie un document in care se precizeaza programul formarii profesionale si obiectivul sau, ca si criteriile si metodele de evaluare alese.

Standardul este acordat ulterior pentru o perioada de trei ani. El poate veni in completarea certificarii ISO 9001.

Astfel, organismul de formare isi va putea implementa un sistem de management integrat, ca cel definit de standardul ISO 9001, avand experienta specifica furnizarii de programe de formare expuse in ISO 29990. El se poate adauga si certificarii NF Service Formation. sursa: www.localtis.info

1st August 2011 - Certificare ISO 29990 pentru Centrul Atao » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE