• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare ISO 16104 – Ambalarea bunurilor periculoase

Accidente si incidente pot avea loc cand transportam bunuri de orice tip, insa, cand aceste bunuri sunt clasificate ca fiind “periculoase”, consecintele pot fi serioase. De pilda, varsarea unor bunuri periculoase poate duce la incendii, explozii sau arsuri chimice. Desi accidentele asociate cu transportul – terestru, feroviar, pe cai de navigatie interioara ori in porturi – de bunuri periculoase nu poate fi niciodata complet eliminat, ambalajele folosite pentru transportul lor joaca un rol important in a reduce la minim asemenea riscuri.

Multumita ISO 16104 : 2003, Organizatia Internationala pentru Standardizare ajuta la prevenirea eliberarii de substante periculoase in mediul inconjurator si contribuie la siguranta generala a oamenilor si bunurilor.

Acest standard ISO 16104 ofera metode de testare international recunoscute pentru a arata ca un anume ambalaj folosit indeplineste un minim de cerinte internationale in transportul universal de bunuri periculoase. El ajuta la asigurarea eficientei modelului respectiv de ambalaj, oferind protectie fizica adecvata pentru acel produs periculos. Standardul se bazeaza pe performante anterioare si nu impune specificatii de model in afara de cateva cerinte generale.

Standardul a fost dezvoltat in vederea furnizarii de cerinte si de proceduri de testare concepute pentru urmarea recomandarilor Natiunilor Unite privind transportul bunurilor periculoase.

Nota: Recomandarile Natiunilor Unite au fost create de Comitetul de Experti ai Natiunilor Unite in Trasportul Bunurilor Periculoase ca un “model de reglementare” avand in vedere progresul tehnic, aparitia de noi substante si materiale, exigentele transportului modern si, mai presus de toate, siguranta oamenilor, bunurilor si mediului inconjurator. (sursa: ISO)

25th March 2011 - Certificare ISO 16104 – Ambalarea bunurilor periculoase » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE