• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Centru de management al unui lant de aprovizionare, certificat ISO 14001

Centrul de management al lantului de aprovizionare din Aurora al Menlo Worldwide Logistics obtine certificarea ISO 14001

Compania adopta standardul international pentru sistemul de management al mediului, demonstrandu-si strategia transparenta de eliminare a deseurilor

San Mateo, California si Aurora, Illinois. 12 aprilie 2012. Menlo Worldwide Logistics, sucursala logistica a companiei Con-way Inc., a anuntat astazi ca centrul sau de management al lantului de aprovizionare din Aurora, Illinois, a fost distins cu certificare ISO 14001, standardul de mediu al Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO).

Familia de standarde ISO 14000 le ofera organizatiilor un cadru pentru a-si dezvolta un sistem de management al mediului. ISO 14001 incurajeaza companiile sa isi evalueze toate zonele activitatilor afacerii care au consecinte asupra mediului si sa stabileasca masuri de control, strategii de atenuare si programe de comunicare pentru a-si gestiona propriul impact asupra mediului inconjurator.

“Menlo utilizeaza practici extinse pentru reducerea deseurilor si pentru imbunatatirea continua,” a declarat Tony Oliverio, vicepresedintele companiei pentru serviciile lantului de aprovizionare.

“Obtinerea certificarii ISO 14001 a fost un pas logic pentru Menlo, avand in vedere strategia noastra agresiva de dezvoltare durabila, care ne ajuta sa identificam si sa inlaturam deseurile din fluxul de carbon. Este o onoare sa castigam aceasta importanta certificare, deoarece ea le demonstreaza si mai mult clientilor nostri angajamentul profund si practicile eficace de minimizare a impactului pe care operatiunile noastre il au asupra mediului.”

Sediul din Aurora este prima unitate Menlo distinsa cu aceasta certificare. Procesul amplu de certificare a inceput in ianuarie 2010, cand echipa interna responsabila de sistemul de management al mediului (SMM) a facut inventarul unitatii, a masurat amprenta de carbon si a identificat aspectele operatiunilor care au impact asupra mediului. In cele din urma, echipa a dezvoltat un sistem de conformitate care oglindeste cerintele standardului ISO 14001 si a initiat noi proceduri. Printre acestea se numara reciclarea completa, programul de reducere a consumului energetic si a deseurilor si un sistem de calculare si gestionare a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Beneficiile aduse de certificarea ISO 14001 clientilor Menlo sunt numeroase si printre ele se numara reducerea consumului de energie, identificarea si remedierea practicilor care genereaza deseuri daunatoare mediului si scaderea riscurilor (cu ajutorul analizei impactului asupra mediului).

Beneficiile suplimentare includ cresterea vizibilitatii performantei de protectie a mediului si oportunitatile de reducere a deseurilor. Aplicand sistemul certificat ISO 14001, Menlo intentioneaza sa isi accelereze eforturile pentru a obtine certificarea ISO 14001 pentru celelalte unitati ale sale din America de Nord si din intreaga lume. Compania mai planuieste sa isi extinda si evaluarea amprentei de carbon in operatiunile din lantul de aprovizionare pe care le efectueaza in numele clientilor sai.

In calitatea sa de unitate principala Con-way Inc., Menlo considera certificarea ISO 14001 drept un pas inainte in programul de dezvoltare durabila lansat de companie in intreaga lume in 2009. Menlo doreste sa colaboreze, de asemenea, cu companiile Con-way Freight si Con-way Truckload pentru a le ajuta sa introduca procesele ISO 14001 pentru a-si reduce impactul asupra mediului si in propriile unitati.

Menlo Worldwide Logistics este un furnizor mondial de servicii logistice si de transport care se intind pe cinci continente, inclusiv in America de Nord. Pentru mai multe informatii, vizitati www.con-way.com/en/logistics.

19th April 2012 - Centru de management al unui lant de aprovizionare, certificat ISO 14001 » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE