• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Caile Ferate Valenciene isi recertifica sistemul de management de mediu

Caile Ferate Valenciene isi reinnoiesc certificarea ISO 14001, aplicand metode de management eficace si prietenoase cu mediul inconjurator

AENOR confirma ca eforturile companiei publice sunt corespunzatoare cerintelor ISO 14001

21 august 2012. Caile Ferate ale Guvernului Autonom al Valenciei (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – FGV) si-au reinnoit certificatul de management al mediului ISO 14001, acordat de Asociatia Spaniola de Standardizare (AENOR) in 2010, demonstrand ca isi mentin un nivel echilibrat intre pastrarea rentabilitatii si reducerea propriului impact asupra mediului.

Auditorii de la AENOR au examinat in ultimele luni functionarea FGV si, constatand conditii ecologice optime, au reinnoit certificarea companiei care a obtinut niveluri mai scazute decat in anii anteriori ale consumului de apa, hartie si energie electrica si si-a redus cantitatea generata de deseuri periculoase si poluante.

Implementarea standardului ISO 14001

FGV si-a inceput procesul de implementare a standardului ISO 14001 in anul 2009, cu scopul de a aplica un model de management al mediului in toate departamentele companiei, in special in acele activitati care implicau un consum crescut de resurse naturale si care produceau cel mai mare numar de deseuri.
Implementarea sistemului de management al mediului s-a facut in principal in centrele de lucru in care are loc cel mai mare consum de apa, energie electrica si hartie, ca si in cele care genereaza cele mai multe deseuri.

Implementarea practica a certificarii ISO 14001 in FGV s-a concretizat prin utilizarea grasimii 100 % biodegradabile in atelierele certificate (inlocuind grasimea conventionala); prin utilizarea vopselei pe baza de apa pentru vopsirea exterioara a trenurilor in atelierele de vopsire FGV (inlocuind vopseaua pe baza de solventi) si prin instalarea unor noi masini de curatat piese cu filtre biologice in ateliere din Machado, València-Sud si Naranjos.

De asemenea, trebuie avute in vedere si alte initiative, cum ar fi: utilizarea hartiei ecologice (fara clorina, continand 30% fibre din hartie reciclata si celuloza provenind din exploatarile forestiere sustenabile); inlocuirea, in Alicante, a tuturor echipamentelor care contineau gaz refrigerant R-22, atat in instalatiile fixe cat si in unitatile de tren; economiile energetice facute prin instalarea unor panouri termice solare pentru producerea apei calde sanitare in València-Sud; epurarea si reutilizarea apei folosite la curatarea trenurilor si instalarea unor puncte bine stabilite pentru depozitarea si selectarea deseurilor si pentru reciclare.

Declaratia de dezvoltare durabila si masurile luate pentru indeplinirea obiectivelor

Obtinerea acestei certificari ISO 14001 a fost inclusa in declaratia de dezvoltare durabila data publicitatii in 2006 de FGV, care stabileste o serie de angajamente pe care compania doreste sa le indeplineasca si printre care se numara si urmatoarele: sa ofere aceleasi servicii tuturor persoanelor; sa fie eficace in metodele sale de management; sa imbunatateasca transportul intermodal prin mijloace de transport necontaminate; sa garanteze maxima securitate a pasagerilor in timpul deplasarii lor; sa isi optimizeze consumul de energie; sa integreze rute de transport urban; sa promoveze initiative de favorizare a participarii clientilor; sa incurajeze integrarea si egalitatea intre personalul sau si calatori; si sa favorizeze participarea companiei la evenimente care au ca tema dezvoltarea durabila. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.fgv.es.

24th August 2012 - Caile Ferate Valenciene isi recertifica sistemul de management de mediu » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE