• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Cabot Corporation implementeaza Responsible Care

Cabot Corporation implementeaza Responsible Care in America de Nord (vezi ISO 14001)

BOSTON–(BUSINESS WIRE)–Cabot Corporation (NYSE: CBT) a inceput implementarea directivei RC 14001 in unitatile sale care produc negru de fum in America de Nord, au declarat pe 22 februarie 2011 surse oficiale din cadrul companiei. RC 14001 incorporeaza atat cerintele codului Responsible Care® dat de Consiliul Chimistilor Americani, cat si standardul sistemului de management al mediului ISO 14001.

“America de Nord este o piata importanta si in continua crestere pentru noi”
RC 14001 include masurarea si raportarea publica a sigurantei si a exploatarii mediului, implementand coduri legate de siguranta unitatii si obtinand certificari independente. Cabot se asteapta sa primeasca certificarea pentru toate unitatile sale din America de Nord pana pe 31 decembrie 2013.

“Responsible Care este standardul global pentru siguranta si excelenta grijii fata de mediu,” a mentionat David Miller, vicepresendintele executiv si directorul general al firmei Cabot.

“Suntem mandri ca multe din principiile Responsible Care si cerintele sistemului functioneaza deja bine in cadrul companiei. Credem ca implementarea completa a acestui cod in unitatile noastre nord-americane va demonstra si pe mai departe angajamentul nostru de lunga durata catre responsabilitatea sociala colectiva.”

Miller a mai precizat ca implementarea totala a Responsible Care (grija responsabila care promoveaza o viziune fara accidente si fara distrugerea mediului inconjurator) in America de Nord poate sprijini cresterea societatii Cabot. “America de Nord este o piata importanta si in continua crestere pentru noi,” a spus el.

“Pe langa angajamentul nostru de a fi cetateni responsabili, am descoperit ca masurile de siguranta extrema si exploatarea rationala a mediului (vezi ISO 14001 – standard ISO pentru un sistem de management de mediu) conduc la performante sporite la nivelul calitatii, nivelului de incredere si al productiei de bunuri. Toti acesti factori au contribuit la o cerere crescanda a produselor noastre.”

Jacob Homiller, director de afaceri la Rubber Blacks pentru zona nord-americana, declara ca de implementarea Responsible Care vor beneficia clientii firmei Cabot. “Ne asteptam ca implementarea sa conduca la o eficienta sporita si la furnizarea de bunuri, astfel incat clientii nostri sa beneficieze de ea pe termen scurt, ca si pe termen lung. Aceasta ne ofera o oportunitate suplimentara de a ajunge in mod semnificativ la clientii nostri, ca si la furnizori si la comunitatile locale. Asteptam cu nerabdare sa angrenam si persoanele cheie care au interese in activitatea organizatiei noastre privind aceasta problema.”

Despre Corporatia Cabot
Infiintata in 1882, Corporatia Cabot este o companie care se ocupa cu procesarea globala a materialelor exploatate si care are sediul in Boston, Massachusetts, SUA. Compania are 37 de fabrici de productie in 19 tari si 4000 de angajati. Posedand tehnologii avansate si pozitii de top pe piata negrului de fum, a pulberii acidului silicic pirogen, coloranti pentru imprimantele cu jet de cerneala, materiale condensatoare, aerogel si fluide de foraj pe baza de formiat de cesiu, produsele companiei Cabot ajuta si imbunatatesc produsele clientilor intr-o vasta gama de aplicatii si industrii.

Legea Reformei Litigiilor privind Titlurile Private din 1995 ofera un teren sigur pentru declaratiile companiei. Declaratii de presa privind afacerile companiei Cabot care nu sunt fapte istorice sunt, prin urmare, declaratii previzionale care includ riscuri si indoieli. Pentru a discuta astfel de riscuri si indoieli, care ar putea avea drept consecinta alte rezultate concrete decat cele din declaratiile previzionale, a se consulta capitolul “Factori de risc” din raportul anual al companiei.
Sursa : www.businesswire.com

4th March 2011 - Cabot Corporation implementeaza Responsible Care » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE