• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Atelier de lucru IEC / ISO / ITU privind accesibilitatea

Atelierul de lucru IEC / ISO / ITU privind accesibilitatea identifica prioritatile in standardizarea internationala.

Un atelier de lucru international cu privire la accesibilitate a identificat domeniile prioritare in care dezvoltarea de standarde internationale ar putea usura viata a estimativ 650 milioane de oameni din intreaga lume care se confrunta cu o anumita forma de problema de accesibilitate.

Atelierul de lucru “Accesibilitatea si contributia standardelor internationale” a fost organizata intre trei si cinci noiembrie 2010 in Geneva, Elvetia, de catre World Standards Cooperation (WSC), care reprezinta punctul focal al cooperarii strategice stabilite intre Comisia Electrotehnica Internationala (IEC ), Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (UIT).

Un obiectiv de baza al seminarului a fost acela de a pune bazele pentru o foaie de parcurs cu privire la initiativele viitoare privind standardele de accesibilitate si la sprijinul legat de aceste standarde, cu implicarea actorilor cheie.

Dupa trei zile de informari reciproce si discutii, recomandarile au fost privite ca avand cea mai mare prioritate pentru o viitoare examinarea de catre organizatiile WSC:
• Stabilirea un grup consultativ strategic “Accesibilitate” intre organizatiile WSC
• Elaborarea unei politici comune de accesibilitate intre organizatiile WSC
• Incurajarea membrilor nationali ai organizatiilor WSC sa promoveze activ punerea in aplicare a standardelor de accesibilitate
• Consolidarea legaturilor organizatiilor WSC cu Conventia Natiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap si a organizatiilor persoanelor cu handicap
• Revizuirea ISO / IEC 71:2001, Linii directoare pentru dezvoltatorii de standarde pentru a raspunde nevoilor persoanelor in varsta si persoanelor cu handicap si pentru a se asigura dezvoltarea de concepte coerente in zona de accesibilitate
• Identificarea continutului legat de accesibilitate din cadrul noilor norme propuse de organizatiile WSC

Atelierul a fost deschis de catre Rob Steele, Secretarul General ISO; Malcolm Johnson, director in cadrul biroului de standardizare telecomunicatii ITU si Gabriel Barta, seful biroului tehnic de coordonare IEC, reprezentand secretariatul general IEC.

2nd December 2010 - Atelier de lucru IEC / ISO / ITU privind accesibilitatea » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE