• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Ajungand in top – ZIVA Patir (Israel) – ex ISO VP

Interviu cu ZIVA Patir – Fost ISO VP si fost director-general al reprezentantei Israelului in cadrul ISO, SII.

Care sunt provocarile si avantajele de a fi o femeie in domeniul standardizarii?

Cand am inceput cariera mea in domeniul standardizarii, numarul de femei in pozitii la nivel inalt nu a fost doar limitat, ci aproape inexistent. Cu toate acestea, a existat teren fertil pentru ca femeile sa exceleze, deoarece ierarhiile au fost din ce in ce mai liniare, iar sistemul s-a concentrat mai mult pe construirea unui consens decat pe formularea de ordine si comenzi.

Desigur, generalizarile de obicei simplifica situatia, dar exista unele caracteristici care sunt recunoscute la nivel mondial in cazul femeilor.

Acestea includ talentul pentru colaborare, intelegerea lacunelor culturale si crerea unei atmosfer potrivite, alaturi de rabdare, precizie, dedicare si angajament pe termen lung. Toate aceste caracteristici fac din femei standardizatoare de succes !

De exemplu, in mai multe ocazii tot ce trebuie facut pentru a se avansa in rezolvarea unei probleme dificile se rezuma la a pune intrebarile corecte. De cele mai multe ori barbatii sunt prea jenati ca sa intrebe.
Este o oportunitate pentru femei sa creeze o abordare inovatoare a modului de desfasurare a afecerilor la nivel cotidian.

De Ziua Internationala a Femeii, ar trebui sa recunoastem contributia remarcabila pe care realizata de femeile din standadizare pentru construirea unui viitor durabil.

Un exemplu ca un punct de reper este reprezentat de impactul masiv adus de atat de multe femei tinere cu privire la dezvoltarea ISO 26000 privind responsabilitatea sociala, unul dintre proiectele cele mai influente ale ISO pana in prezent.

Cum va ofera putere participarea la standardizare, in calitatea d-voastra de femeie?

Imputerniceste calitatea de lider in comunitatea proprie.Comportamentul femeiesc este un avantaj !

Cum putem atrage mai multe femei in domeniul standardizarii?

Exista multe femei deja implicate, dar este timpul sa le lasam sa gestioneze activitatea de standardizare, in rezumat, lasati-le sa ocupe roluri la nivel inalt.

In unele tari europene, veti vedea cu greu femei in activitatea de standardizare, in timp ce in altele lucrarile pot fi facute doar de femei!

Ce sfat ati da femeilor care intentioneaza sa se implice in procesul de standardizare?

Sariti in apa! Bucurati-va si explorati varietatea de culturi sarbatorind umanitatea. (sursa: ISO)

21st March 2011 - Ajungand in top – ZIVA Patir (Israel) – ex ISO VP » Noutati ISO

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE