• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare ISO 22000 HACCP

Standardul a fost elaborat de catre experti din industria alimentara alaturi de persoane reprezentative din cadrul unor organizatii internationale specializate, in stransa cooperare cu comisia Codex Alimentarius, organism creat in comun de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – United Nations’ Food and Agriculture Organization (FAO) si World Health Organization – Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) pentru a dezvolta standarde alimentare.

Standardul ISO 22000 (HACCP) e proiectat pentru a permite tuturor tipurilor de organizatii din cadrul lantului alimentar sa implementeze un sistem de management al sigurantei alimentare.

Astfel de organizatii includ producatorii de nutreturi, producatorii de alimente primare, poducatori alimentari, operatori de transport si de stocare, subcontractorii punctelor de vanzare cu amanuntul – alaturi de alte tipuri de organizatii cum ar fi producatorii de echipamente, de materiale de ambalare, de agenti de curatare, aditivi sau alte ingrediente alimentare.

Standardul ISO 22000 – 2005, Sisteme de management al sigurantei alimentare – Cerinte pentru orice organizatie participanta la lantul alimentar, a fost publicat pe 1 septembrie 2005. Este primul din familia de standarde pentru managementul sistemelor de siguranta alimentara.

Acest standard international detaliaza cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentare care combina urmatoarele elemente recunoscute general in a garanta siguranta alimentelor de-a lungul lantului de aprovizionare / distributie, pana la punctul de consum final:
• Management interactiv
• Management sistemic
• Programe de conditionare
• Principii HACCP

Un beneficiu important se refera la faptul ca ISO 22000 faciliteaza implementarea Codexului HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point – Analiza riscului si controlul punctelor critice) pentru igiena alimentara de catre varii organizatii internationale, acesta putandu-se face intr-o maniera armonizata, care nu difera de la tara la tara sau de la produs la produs.

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE