• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare ISO 14001

Toate tipurile de organizatii sunt din ce in ce mai interesate in atingerea si demonstrarea unei performante ridicate in ceea ce priveste ocrotirea mediului (prin consultanta ISO 14001), prin controlul mai strict al propriilor activitati si produse sau prin oferirea unor servicii specifice, tinand cont de obiectivele si de politica interna legata de acest domeniu.

Companiile aleg acesta conduita in contextul unei legislatii tot mai restrictive, unei dezvoltari economice limitate de protectia mediului si pe fundalul unui interes crescut asupra problemelor ambientale, incluzand aici si dezvoltarea durabila.

ISO 14001 : 2004 este un standard relativ nou (publicat la sfarsitul anului 1996) cu privire la managementul sistemelor de mediu. Pana la finele anului trecut, peste 223 de mii de firme au obtinut aceasta certificare ISO 14001.

Standardul se bazeaza pe specificatiile familiei de standarde ISO 9000, asa ca daca sunteti familiarizati cu termenii si structura ISO 9001 veti parcurge usor si ISO 14001.

Printre elementele importante ale standardului ISO 14001:
• Este un standard voluntar
• Poate folosi programele sistemelor de mediu existente
• Incurajeaza economia financiara prin integrarea cerintelor de mediu in cadrul sistemelor generale ale organizatiei (proiectare, fabricatie etc.)
• Poate oferi un avantaj de piata semnificativ

Documentatie ISO 14001
Documentatia cu privire la sistemul de management al mediului reprezinta punctul nodal care descrie interactuinea dintre elementele de baza ale sistemului, oferind auditorilor de terta parte informatii esentiale necesare in intelegerea sistemelor de management al mediului din cadrul organizatiilor.

In conformitate cu principiile ISO 14001, politica si analiza de impact asupra mediului, incluzand aspectele legale si de alta natura, dau contur programului prin influentarea selectiei variilor obiective cuantificabile legate de politica de mediu a organizatiei.

In vederea atingerii acestor obiective si deziderate de mediu trebuie dezvoltate o serie de programe si/sau proiecte specifice (implementare ISO 14001 – in cadrul ISO 14001 aceste actiuni sunt prezentate in sectiunea „Implementare & Operationalizare” )

Elementele verificatoare si corective ale sistemului ajuta la asigurarea unei imbunatatiri continue prin abordarea si eliminarea cauzelor principale ale neconformitatilor.

Procesul continuu de revizuire a sistemelor de management de mediu ISO 14001 si a componentelor sale ajuta la asigurarea adecvarii, eficientizarii si continuitatii programului organizatiei.

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE