• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Validarea, ca proces ISO 9001

Validarea este un proces. Ea foloseste probe obiective pentru a confirma ca cerintele definitorii unei folosiri sau aplicatii anume au fost indeplinite conform menirii lor. Ori de cate ori cerintele au fost indeplinite, se ajunge la o pozitie validata.

Procesul de validare poate fi efectuat in conditii de folosire reala sau intr-un mediu de folosire simulata, conform standardului pentru managementul calitatii ISO 9001.

In contextul acestui standard ISO 9001, termenul validare este folosit cel putin in doua situatii diferite: proiectare si dezvoltare, ca si furnizare de produse si servicii. Validarile proiectarii si dezvoltarii folosesc probe obiective pentru a confirma ca produsele indeplinesc cerintele care definesc folosirea si aplicarea carora le-au fost destinate.

Procesele de furnizare de produse sau servicii trebuie sa fie validate oricand iesirile procesului nu pot fi masurate, monitorizate sau verificate decat dupa ce produsele au fost folosite sau serviciile au fost furnizate (iar atunci este prea tarziu sa se mai intreprinda ceva in privinta deficientelor si defectelor iesirilor). In acest caz, validarile folosesc probe obiective pentru a dovedi ca procesele sunt capabile sa produca rezultatele planificate.

31st July 2014 - Validarea, ca proces ISO 9001 » Articole

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE