• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Propuneri pentru crearea de standarde ISO privind managementul facilitatilor

ANSI invita toate partile interesate sa isi trimita comentariile asupra propunerii Institutului Britanic de Standardizare pana pe 12 august 2011

8 iulie 2011. Primele doua standarde ale Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) care trateaza managementul facilitatilor (MF) urmeaza a fi dezvoltate in cazul in care propunerea adresata ISO de Institutul Britanic de Standardizare (BSI) este adoptata. Bazandu-se pe trei standarde europene care exista deja, noile standarde internationale ar fi alcatuite dintr-un standard care descrie functiile de baza si domeniul MF si un al doilea standard care explica modul de pregatire eficienta a acordurilor intre clienti si furnizorii de servicii, potrivit propunerii BSI, care descrie MF ca fiind” una dintre disciplinele in curs de dezvoltare globala foarte rapida.”

Din acest motiv, sunt necesare standarde care au un potential de a fi adoptate global, a declarat BSI in propunerea sa. “In fiecare zi apar noi asociatii la nivel global, ele cautand indrumari si standarde pe care sa-si bazeze propria dezvoltare in tarile din care provin,” se subliniaza in declaratia BSI.

Propunerea recomanda ca noul comitet ISO, daca se va forma, sa coopereze cu Global FM, o asociatie internationala care include Asociatia Internationala pentru Mangementul Facilitatilor (cu sediul in Houston) si, de asemenea, cu asociatii MF din Marea Britanie, Australia, Orientul Mijlociu, Africa de Sud, Ungaria, Franta si India.

ANSI, Institutul National American de Standardizare, a cerut pe 6 iunie partilor interesate sa trimita comentarii asupra propunerii pana pe 12 august. Comentariile trebuie trimise lui Steven P. Cornish, director senior ANSI pentru politici internationale, la adresa isot@ansi.org. Comentariile trimise in limita termenului stabilit vor fi analizate si redactate in vederea aprobarii lor oficiale de catre Consiliul ISO al ANSI. sursa: http://ohsonline.com

10th July 2011 - Propuneri pentru crearea de standarde ISO privind managementul facilitatilor » Articole

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE