• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Partenerii internationali si regionali ISO

Partenerii internationali ISO

ISO colaboreaza cu omologul sau in standardizarea internationala, IEC (Comisia Internationala Electrotehnica), al carei domeniu de activitate il completeaza pe al sau. Impreuna, ISO si IEC coopereaza cu ITU (Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor).

Ca si ISO, IEC este un organism neguvernamental, in timp ce membrii ITU, o agentie specializata a Organizatiei Natiunilor Unite, sunt reprezentanti guvernamentali. Cele trei organizatii colaboreaza strans in vederea standardizarii tehnologiilor informatiei si telecomunicatiilor.

Partenerii regionali ISO

Numerosi membri ISO sunt in acelasi timp si membri ai unor organizatii regionale de standardizare. Aceasta situatie ii permite Organizatiei Internationale pentru Standardizare sa fie cu usurinta mai implicata in activitatile regionale de standardizare din lume. ISO a recunoscut organizatii regionale de standardizare reprezentand Africa, tarile arabe, regiunea acoperita de Comunitatea Statelor Independente, Europa, America latina, zone Pacificului si natiunile Asiei de Sud-Est.

Aceasta recunoastere se bazeaza pe angajamentul luat de organismele regionale de a adopta standardele ISO – fara modificari, de fiecare data cand acest lucru este posibil – ca standarde nationale ale statelor lor membre si de a nu continua sa dezvolte standarde divergente decat daca nu exista niciun standard ISO susceptibil de a fi adoptat in mod direct.

26th February 2012 - Partenerii internationali si regionali ISO » Articole

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE