• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

ISO si mediul ambiant

ISO (Organizatia internationala pentru standardizare) are drept membri peste 160 de institute nationale de standardizare, din toate regiunile globului. Cu un portofoliu de peste 18000 de standarde ISO ofera instrumente practice pentru toate cele trei dimensiuni ale dezvoltarii sustenabile: economica, societala si de mediu.

In ansamblul lor, standardele ISO pentru mediul industrial, guvernamental sau societal au o contributie pozitiva pentru lumea in care traim. Standardele asigura parametri esentiali, cum ar fi calitatea, siguranta, economia, fiabilitatea, compatibiliatea, interoperatibilitatea, conformitatea, eficienta si eficacitatea. Standardele faciliteaza comertul, disemineaza cele mai noi cunostinte si evolutii tehnologice alaturi de cele mai bune practici de management.

ISO dezvolta doar standarde cerute de piata. Activitatea organizatiei este realizata de experti din diverse ramuri industriale si de afaceri care au solicitat realizarea de standarde si care urmeaza sa le aplice. Acestor experti li se pot alatura si alte entitati reprezentative, cum ar fi agentii guvernamentale, laboratoare de testare, asociatii ale consumatorilor, academii precum si orice alte parti interesate in aspectele acoperite de standarde.

In domeniul mediului, ISO are o abordare complexa capabila sa acopere nevoile tuturor partilor interesate din domeniul afacerilor, industriei, autoritatilor guvernamentale, organizatiilor neguvernamentale si asociatiilor de consumatori.

• ISO a dezvoltat standarde care ajuta organizatiile sa aiba o abordare proactiva fata de aspectele legate de managementul mediului. ISO 14000, familia de standarde de management al mediului, are aplicabilitate in cazul tuturor tipurilor de organizatii, din sectorul public sau privat, companii private sau administratori de utiliati.

• ISO ajuta la abordarea provocarilor legate de schimbarile climatice cu ajutorul standardelor pentru evaluarea gazelor cu efect de sera, verificarea si tranzactionarea emisiilor si masurarea amprentei de carbon a produselor.

• ISO dezvolta documente normative pentru facilitatea integrarii dintre obiectivele de afaceri si cele de mediu, prin incurajarea includerii aspectelor de mediu in proiectarea produselor.

• ISO ofera un portofoliu extins de standarde cu privire la metodele de testare si extragere de mostre pentru a aborda provocarile specifice legate de mediul ambiant. ISO a dezvoltat in jur de 570 de standarde internationale pentru monitorizarea unor parametri precum calitatea aerului, apei si a solului, a nivelului de zgomot, radiatii si pentru controlul transportului produselor periculoase. De asemenea, standardele servesc intr-un numar de tari drept baza tehnica pentru reglementarile din domeniul mediului.

22nd August 2013 - ISO si mediul ambiant » Articole

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE