• Informații despre certificarea ISO, la un click distanță!

    » V-ati lovit pana acum de rigiditatea unor firme de consultanta ISO sau a unor organisme de certificare in a raspunde simplu la nevoile societatii dvs. de obtinere a unui certificat ISO sau, pur si simplu, de a primi doar anumite informatii? Doriti ca lucrurile sa fie mai simple?

    » Cere o COTATIE DE PRET sau alte informatii GRATUIT

Certificare SA 8000

SA 8000 pentru Responsabilitatea sociala
Standardul SA 8000 (“Social Accountability 8000”) a fost fost dezvoltat pentru a promova responsabilitatea sociala in toate mediile de afaceri de pe mapamond.

Fara a fi un instrument coercitiv al consumatorilor pentru a constrange actiunile actorilor de pe piata, SA 8000 a fost dezvoltat in special pentru a dezvolta companiile responsabile din punct de vedere social, prin autoevaluare (si consultanta SA 8000) si diferentiere fata de alte organizatii care opereaza oferind conditii de munca precare.

Standardul SA 8000 creaza premisele proiectarii unui anumit nivel de exigenta fata de igiena si siguranta la locul de munca, fata de constrangerea copiilor la munca, munca fortata, libertatea de asociere, discriminare, cutume disciplinare, ore de lucru si compensarea acestora alaturi de managementul sistemului care gestioneaza toate aceste aspecte.

Standardul SA 8000 acopera toate drepturile de munca stipulate de conventiile Organizatiei Mondiale a Muncii (International Labor Organization) – (ILO) alaturi de alte prevederi printre care amintim Declaratia Universala a Drepturilor Omului si Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Fiind publicat pentru prima oara in 1997 si revizuit in 2001, standardul SA 8000 a fost recunoscut ca fiind cel mai important instrument pentru a alinia drepurile clasei muncitoare si practicile de afaceri cu valorile generale ale societatii – o componenta vitala a reputatiei corporative din contemporaneitate.

SA 8000 este larg recunoscut de uniunile de comert, de agentiile guvernamentale si neguvernamentale ca fiind unul din cele mai importante documente reglementatoare in ceea ce priveste legislatia muncii.

Printre organizatiile care au recunsocut SA 8000 amintim urmatoarele: Departamentul de Stat al SUA, Comisia Europeana, autoritatile guvernamentale din Tuscany, Ministerul Textilelor din India, organizatiile Business for Social Responsibility si Amnesty International.

Cuprinsul SA 8000
Standardul SA 8000, alaturi de sistemul sau de verificare, contureaza un intrument credibil, exhaustiv si eficient in asigurarea conditiilor corespunzatoare la locul de munca deoarece asigura:

• Toate drepturile de munca recunoscute pe scara larga la nivel international
• Cerintele managementului de sistem la nivel organizational pentru inovatie si conformitate
• Verificarea independenta, la nivel de expert, a gradului de conformitate: certificarea SA 8000 a facilitatilor efectuata de catre organizatii de certificare acreditate de SAI. Acreditarea SAI asigura faptul ca auditorii detin procedurile si resursele necesare pentru a conduce activitati de audit in mod temeinic si obiectiv.
• Implicarea tuturor partilor interesate – in cadrul sistemului SA8000 participa toate sectoarele, incluzand aici muncitorii si organizatiile de comert, companiile, investitorii responsabili din punct de vedere social, organizatii guvernamentale si neguvernamentale. Participarea este ceruta de catre Comitetul de Decizie, in vederea desfasurarii unor activitati precum redactarea si revizuirea standardului, conferinte, instruire si definirea gradului de conformitate.
• Prelucrarea preocuparilor consumatorilor si investitorilor – programul de certificare SA 8000 si implicarea corporativa a SA 8000 ajuta consumatorii si investitorii sa identifice si sa sustina companiile care se implica in asigurarea derepturilor omului la locul de munca in conformitate cu cerintele standardului SA8000.

Despre InfoCert

Informatii online despre consultanta ISO, despre managementul calitatii si implementare ISO, certificare ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 13485, HACCP, OHSAS 18001, SA 8000.
Citeste in continuare »

Recomandari

Organisme de certificare, Firme de consultanta ISO, Implementare OMFP 946 - Control intern managerial la Institutii publice, Cursuri auditori ISO externi/interni sisteme management, Marcaj CE de conformitate, ANRE